начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Относно прекратяване на трудови взаимоотношения

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно прекратяване на трудови взаимоотношения

Мнениеот julia_m » 12 Апр 2006, 10:51

Необходимо ми е тълкуване на Кодекса на труда.
Миналата година(2005г) на 09.05. започнах работа в една фирма. Сега ми се налага да напусна, поради преместване в друг град, не съм ползвала платената си отпуска за миналата година, която е 20 работни дни, нито тази, която ми се полага за времето през което работя до момента, т. е от 01.01.2006г до май месец. Въпроса ми е какви са ми правата при напускане? Мога ли да подам молба за напускане и да искам да влезе в сила след като използвам отпуската си, т. е. да изляза отпуска и веднага след това да бъда освободена от изпълнение на длъжността, дължа ли някакви други предварителни известив и ако работодателя откаже да ми пплати полагаемата отпуска за тази година какво мога да направя.
Предварително благодаря на всички които помогнат
julia_m
Нов потребител

Мнениеот nikoy » 12 Апр 2006, 11:07

Можете да прекратите трудовото правоотношение без предизвестие на основание чл.327, т.3 от КТ, като преди това може да си ползвате отпуската.Ако не искате работодателя трябва да Ви я изплати.
nikoy
Потребител

Мнениеот monteskio » 12 Апр 2006, 12:36

Относно прекратяване на трудовото правоотношение можете да прочетете повече тук: http://lex.bg/members/monteskio/.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот julia_m » 12 Апр 2006, 13:07

Благодаря за съдействието, тази информация е много ценна за мен.
:)
julia_m
Нов потребител

Пак искам да попитам

Мнениеот julia_m » 17 Апр 2006, 09:08

При напускане на работа, установявам че работодателя трябва да ми възстанови надвнесени данъци за 2005г., тъй като не е направил това изравняване през януари месец, как следва да постъпя аз. Сега напускам работа и от направени пресмятания се оказва че трябва да ми се върнат 113лв., от кого трябва да си ги получа и каква е процедурата. И другото което ме вълнува, тъй като работодателя ми не е внасял осигурителните вноски от септември 2005г. до сега, мога ли да напусна без предизвестие и какви са ми правата в този случай. По кодекс мога да напусна, но незнам дали той няма да попречи по някакъв начин.
Предварително благодаря
julia_m
Нов потребител

Назад към Трудово право