начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

може ли бивш работодател да те заплашва

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

може ли бивш работодател да те заплашва

Мнениеот peps » 02 Юни 2006, 18:36

Бившия ми работодател , ме уволни по член 330/дисциплинарно уволнение/ за грешка която допуснах , и която по принцип може да доведе до такова уволнение . Така, но от тук почнаха и историите-не ми плати последната заплата , не миплати отпуските които не съм ползувал последните две години , заплаши ме че ще ми пречи да си намеря работа в града и да напусна , и прати "местни бандити " да плашат мен и семеиството ми. Навсякъде където отида на интервю те се обаждат и говорят лъжи за мен . Фирмата пере пари , но е голяма? и не мога да си намеря работа вече два месеца . Някои ще ме посъветвали какво да правя .
peps
Нов потребител

Мнениеот aequietboni999 » 02 Юни 2006, 23:47

Разбери се с човека и му се извини.
Намери си адвокат и подай жалба до прокуратурата, за това че те заплашват.
Напусни града и си живей спокойно.

От това, което си написл ми се струва, че ти е ясно, че бившият ти работодател няма право да те заплашва и да ти праща мутри. Оттук нататък трябва да решиш дали ще водиш съдебна борба с тоя човек лично, за което ти е необходим адвокат, или ще потърсиш друг начин да си уредиш нещата с него.
aequietboni999
Младши потребител

Мнениеот peps » 04 Юни 2006, 13:48

какво означа ва да оставя всичко и да напусна. не няма да правя нищо подобно , не исках да водя дела защото , първо не знаех как , после смятах че свеки има втори шанс . Очевидно не е така , търся помощ от вас и тя е конкретна - нека се чуя с познаващо законите лице , ще бъда много по конкретен , и ще очаквам съвет как да накарам тези хора да престанат , или аз да отида по далеч в деиствията си .
peps
Нов потребител

Назад към Трудово право