начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Отпуск при смърт на роднина по права линия

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отпуск при смърт на роднина по права линия

Мнениеот nenko_66 » 18 Авг 2006, 18:40

Съгласно чл.157 т.1 ал.3 - ми се полагат два дни отпуск при смърт на роднина по права линия. Кой трябва да ми издаде документ за това? - тъй като в общинския съвет на гр Съединение обл. Пловдивска ми отказаха. - прави ли са или не - и ако не са към кого трябва да се обърна?
благодаря Ви
nenko_66
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 18 Авг 2006, 18:50

Документът,удостоверяващ смъртта на роднината Ви по права линия следва да се издаде от общината /кметството/ по местожителството на починалия .

Обърнете се към лицето,оформило удостоверението за смъртта.

В искания от Вас документ следва да бъдат посочени:трите Ви имена,трите имена на починалото лице,в каква роднинска връзка сте били ,датата на настъпване на смъртта и датата на извършеното погребение.

Документът трябва да бъде подписан и подпечатан от длъжностното лице по гражданското състояние в общината /кметството/.
gosho72
Потребител

Назад към Трудово право