начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Имат ли право мениджърите да осъществяват контрол чрез видео

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имат ли право мениджърите да осъществяват контрол чрез видео

Мнениеот ivanndimov » 08 Сеп 2006, 23:37

Здравейте ,
На работнато ми място бива осъществяван контрол на работният процес чрез видео наблюдение , което иначе е сложено с цел - охрана. Според мен не е правилно да бъдеш наблюдаван през целия работен ден , а и още повече както се случва тук и по интернет .
Имат ли право моите работодатели да налагат глоби и други наказания въз основа на видяното на видео записите?
И ако нямат това право , с какво мога да се аргументирам когато дам несъгласието си да бъда глобяван заради това наблюдение?

Предварително благодаря за мненията и съветите!
ivanndimov
Нов потребител

Re: Имат ли право мениджърите да осъществяват контрол чрез в

Мнениеот donna » 09 Сеп 2006, 06:56

ivanndimov написа:Здравейте ,
На работнато ми място бива осъществяван контрол на работният процес чрез видео наблюдение , което иначе е сложено с цел - охрана. Според мен не е правилно да бъдеш наблюдаван през целия работен ден , а и още повече както се случва тук и по интернет .
Имат ли право моите работодатели да налагат глоби и други наказания въз основа на видяното на видео записите?
И ако нямат това право , с какво мога да се аргументирам когато дам несъгласието си да бъда глобяван заради това наблюдение?

Предварително благодаря за мненията и съветите!

Нямат право да те глобяват :lol: КТ не предвижда глоба ,удръжки от РЗ без съгласито на работника могат да се правят единствено в изброените в чл.272 от КТ случаи.

Все пак уточни какво разбираш под понятието "глоба" .....да не би да става дума за ограничена имуществена отговорност на работника ,това е друго ,там се връчва заповед
donna
Старши потребител

Назад към Трудово право