начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

МНОГО ВАЖНО!!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МНОГО ВАЖНО!!!!

Мнениеот Chavdar N » 01 Юни 2004, 15:58

Колеги, спешно ми е необходима малко информация. Българска гражданка е омъжена в САЩ за българин, но с американско гражданство. От брака си имат дете на 3 години. Съпругата се интересува има ли начин да се завърне в България с детето и оттук за поиска развод и родителски права, или поне да остане тук с детето, без бащата да има право да иска да то върне в САЩ.
Някой може ли да ми препоръча голяма и стабилна адвокатска кантора в България, която да специалириза (или все пак да се занимава с МЧП), за да осъществя контякт с нея от името на съпругата.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!
Chavdar N

Re: МНОГО ВАЖНО!!!!

Мнениеот monteskio » 01 Юни 2004, 18:13

АДВОКАТСКА КАНТОРА " ГРОЗДЕВ"
ВИЖТЕ НЕТ СТРАНИЦАТА ИМ
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Chavdar N » 02 Юни 2004, 09:42

тя не беше ли във варна?
Chavdar N

Мнениеот ДИ » 05 Юни 2004, 20:54

Не ти трябва голяма адвокатска кантора. Отвори Закона!
ДИ

Мнениеот важен » 05 Юни 2004, 21:23

Е, какво му е толкова важното на това. Пак емигрантски простотии.
важен

Мнениеот sugar_boy » 05 Юни 2004, 23:45

hahaha grozdev...
1. strada6 ot razdvoenie na li4nostta li? uto4nenie monteskio = grozdev
2. mnoo si dobar be njama shto, ama po samoreklamata SAMO!
sugar_boy

Мнениеот Chavdar N » 07 Юни 2004, 12:58

и кой точно закон? а позициите пред Съда? както знаеш, това е едно от най-важните неща.
Chavdar N

Мнениеот si_di » 07 Юни 2004, 13:38

За да разберете каква правна помощ ви е необходима, разберете къде е сключен брака. Ако е сключен в САЩ /особено щом единият от съпрузите е американски гражданин/, при развод ще се прилага тяхното семейно право. По-добре е съпругата де си намери подходящи адвокати там, да си уреди семейното положение и тогава се се връща в страната.
si_di
Младши потребител

Мнениеот АЗ » 12 Юни 2004, 17:09

Считам че ДИ е прав/а/. Отвори си закона. Освен това смятам, че веднъж ако майката успее да се прибере в България с детето си-връщане няма. Наистина бащата може да иска да се върне, но какво от това? Аз лично /а това го пише, мисля и в НК/ смятам, че България няма да я застави да се върне сама или с детето си в САЩ, дори и там да приемат, че тя е извършила престъпление. Аз не знам за такъв случай. А и така развода ще стане по-лесно.
АЗ

Назад към Семейни казуси