начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Za nasledstwena pensiq

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Za nasledstwena pensiq

Мнениеот int13 » 25 Авг 2004, 12:37

Zdraveite,
vzemam nasledstwena pensiq i sym student posleden kurs kato mi predstqt dyrjavni izpiti zimata.Trqbva da podam skoro uverenie ,4e sum student pred RUSO, no vyprosa mi e kak 6te tylkuvate sledniq tekst:

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ПЕНСИИТЕ

Чл. 69а. (Нов - ДВ, бр. 10 от 1998 г.) (1) Учащи се по смисъла на чл. 31, ал. 1,
буква "а" от Закона за пенсиите са:
......
(3) Лицата, завършващи последния курс на обучение, са учащи се до дипломирането си,
но не по-късно от края на първата редовна поправителна сесия за курса.

Tuk za koq popravitelna sesiq stava duma- za tazi na dyrjavnite izpiti ili za tazi ot posledniq semestyr???

Tova mi e nuvno za da znam , ako mi se opynat v Pensionnoto, da im kaja kakvoto trqbva :)

Blagodarq predvaritelno :)
int13
Младши потребител

Re: Za nasledstwena pensiq

Мнениеот младежа » 26 Авг 2004, 08:34

ще се бориш за това , което ти изнася..
младежа

Мнениеот zeus » 26 Авг 2004, 14:50

ППЗП е отменен още през 2000 г./бр.21/01 ДВ/. Не си губи времето да тълкуваш отменени текстове, а само удостовери пред РУСО, че си студент.
zeus

Мнениеот донна2 » 26 Авг 2004, 19:17

ето ти сега действащата уредба -Наредба за пенсиите и осигурителния стаж

Чл. 34. (1) Деца, които учат след навършване на 18-годишна възраст по смисъла на чл. 82, ал. 1 КЗОО, са:
(3) Лица, завършващи последния курс на обучение, се счита, че учат до дипломирането си, но не по-късно от края на първата редовна поправителна сесия за курса.
така както го чета ,ако те скъсат на редовната сесия се явяаш на определената за първа редовна поправителна сесия -университетите ги обявяват
донна2

ama ne ste me razbrali

Мнениеот int13 » 27 Авг 2004, 16:36

Nqma zna4enie,4e e otmenen , toi teksta si stoi i v aktualnoto zakonodatelsvto...vyprosa mi be6e qsen:

Do koga se vodq student?

a) Do pyrvata popravka ot posledniq semestyr ili
b) do pyrvata popravka ot Dyrjavniq izpit??????

Molq tylkuvaite normata...za6toto az ne moga da q razbera.
int13
Младши потребител

Назад към Данъчно право