начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Редовен годишен отпуск след майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Редовен годишен отпуск след майчинство

Мнениеот Новачка » 02 Сеп 2004, 12:02

Предстои ми да изляза в отпуск по майчниство, не съм ползвала редовния си госишен отпуск за 2004 - 20 работни дни. Въпросът ми е мога ли да го ползвам след изтичане на 135-те дни майчиство преди отпуска за отглеждане на малко дете. Не знам дали има значение, но отбелязвам, че от 5 месеца съм в болнични и ще бъда до започване на майчиството, защото имах усложнения.
Предварително ви благодаря!
Новачка

Re: Редовен годишен отпуск след майчинство

Мнениеот hidalgo » 02 Сеп 2004, 16:17

Може, но добре си прецени, ако трябва се консултирай със счетоводител, кое тие най-изгодно финансово, тъй като дългият болничен ще се отрази на плащанията.
hidalgo

Re: Редовен годишен отпуск след майчинство

Мнениеот лунатик » 02 Сеп 2004, 17:19

Платеният отпуск не се губи - може да го ползвате след като свърши майчинството след 2-3 год., а може и 10 год. по-късно. По принцип е невъзможно /а и е доста глупаво/ след 135-те дни отпуск за бременност и раждане да ползвате платения си отпуск - та вие веднага преминавате в отпуск за гледане на малко дете до 2 г. възраст. Опредлено ще загубите, ако направите такава глупава комбинация.
лунатик

Назад към Трудово право