начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Може ли някой да ми отговори?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли някой да ми отговори?

Мнениеот smile__ » 04 Сеп 2007, 13:53

От 06.04.2004г. влезна в сила 3 годишната ми условна присъда,потвърдена от ОС и ВКС.Интересуват ме следните неща:
1.Може ли да работя в системата на МВР?
2.Може ли условната ми присъда да повлияе негативно върху друг член на семейството,ако иска да е в системата на МВР?
3.Ако си изкарам свидетелство за съдимост днес какво ще пише в него?
smile__
Нов потребител

Мнениеот karlson » 04 Сеп 2007, 15:00

1. не можете да работите в системата на МВР
2. зависи на каква позиция кандидатства за работа роднината ви, но е напълно възможно вашата присъда да му попречи
3. ще пише осъждан (след изтичането на изпитателния срок настъпва реабилитацията)
karlson
Потребител

Мнениеот smile__ » 04 Сеп 2007, 21:07

Благодаря Ви!
smile__
Нов потребител

Мнениеот pokerman » 04 Сеп 2007, 22:09

В кой закон или подзаконов акт пише , че ако брат ми е престъпник то аз не мога да стана полицай :shock:
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот octavia » 04 Сеп 2007, 22:19

pokerman написа:В кой закон или подзаконов акт пише , че ако брат ми е престъпник то аз не мога да стана полицай :shock:

Не е нужно да го пише някъде, това е практика. При кандидатстване за работа в системата се извършва проверка на членовете на семейството и ако се установи такъв факт - просто ти режат квитанцията. После жали, ако искаш...
octavia
Младши потребител

Мнениеот civilista » 04 Сеп 2007, 23:13

Да допълня, "органите" не ти казват, че са те поучили до девето коляно и затова ти отказват, ако се сещаш :wink: :wink: :wink:. Както и в нормалните обяви за работа искат снимка, за да си изберат най-едрогърдата блондинка за секретарка, щото закони се учат, но гърди или крака не растат.
Никой не може да каже защо не са те взели в МВР, само те и ти си знаете.
Нищо не може да се докаже, съдба, държава, система, абе все кофти неща.
civilista
Младши потребител

Мнениеот apoklistika » 04 Сеп 2007, 23:38

А ако присъдата е за неумишлено престъпление от общ характер? Тъй като по ЗМВР се изисква лицето да не е осъжданео за умишлено престъпление. Не виждам законна пречка, да не може да постъпиш на работа, при такава присъда.
apoklistika
Младши потребител

Мнениеот pokerman » 05 Сеп 2007, 13:20

octavia написа: Не е нужно да го пише някъде, това е практика. При кандидатстване за работа в системата се извършва проверка на членовете на семейството и ако се установи такъв факт - просто ти режат квитанцията. После жали, ако искаш...

Ами ако след това член от семейството извърши престъпление какво става? Уволняват роднината полицай ли? Такава ли е практиката? :shock:
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
pokerman
Потребител

Мнениеот policai » 06 Сеп 2007, 18:57

pokerman написа:Ами ако след това член от семейството извърши престъпление какво става? Уволняват роднината полицай ли? Такава ли е практиката? :shock:

:shock: Ужас! Не, разбира се, освен ако с действие или бездействие не е прикрил разкриването и документирането на деянието. :wink:
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Назад към Наказателно право