Почитаеми колеги ,
студент юрист съм и имам нужда от вашата помощ .
Наскоро (преди около 10 дни) прекратих трудовото си правоотношошение с бившия си работодател .Дългата процедура по избор и интервю с нови работодатели мина и вече имам конкретно предложение .Същността на моя проблем се корени в отнощенията ми с бившия работодател .
Отправих едностранно волеизявление за прекратяване на правоотношението по взаимно съгласие преди известно време ,но то бе отхвърлено с мълчание .Наред с това много учтиво се помолих(писмено ) за извлечение от ведомостите за периода на трудовото ми правоотношение (по смисъла на 128чл.,т.3.от КТ) ,което не бе уважено .
В последствие се оказа ,че бившият ми работодател се направил на приятно разсеян ,като не завел заявлението ми с входящ номер ,твърдейки ,че в плика , с който пратих заявлението ми(с обратна разписка ) е бил празен.ХАХАХАХ.
Аз направих НОТАРИАЛНА ПОКАНА , с която прекратих правоотношението си ,наред с това ги „помолих” да ми изготвят Трудовата книжка ( в съответствие с чл.6.ал.3 от НТКТС),както и обективна характеристика на професионалните ми качества по 127чл. ,ал.3 КТ и да предадат исканите документи на НОТАРИУСА .
Доста се забавиха и аз отново ги поканих чрез НОТАРИАЛНА ПОКАНА за същото и още няколко допълнителни документи ,които са необходими за новия ми работодател .
Е ,уви ,нищо....
Запознат съм с правните норми уреждащи санкции за работодателя при неоснователна забава ,и ги предупредих за което ,но ,уви ,нищо.........
Сигурен съм ,че инспекцията по труда ще се заинтересува ,сигурен съм ,но това ще отнеме време , а документите ми трябват спешно .Новият работодател ме подложи на нечовешки изпитания ,за да ми даде това място ,а то е доста високо в организационно-управленската структура ,имам кратки срокове ,за да представя пълен комплект документи иначе губя възможността си .
МОЛЯ ЗА ВАШЕТО СЪДЕЙСТВИЕ !!!
Какво ,според Вас ,мога да направя ,за да си реша проблема .
- Дата и час: 28 Дек 2024, 21:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Колеги ,на помощ !!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
-
palimsest - Активен потребител
-
palimsest - Активен потребител
Инспекцията ще се произнесе в рамките на един календарен месец. Липсата на трудова книжка не Ви пречи да сключите нов трудов договор. Пред новия работодател направете декларация че е задържана от бившия. За задържането и неиздаването вж. чл. 226 КТ и двете алинеи. за препоръки и справдлива характеристика в случая направо е немислимо - представям си кво ще пише в подобни документи
- nat
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|