начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

прием на адвокати

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: прием на адвокати

Мнениеот didkata » 02 Фев 2004, 17:11

konspekta e na:www.vss.justice.bg
didkata
Младши потребител

Мнениеот elo » 07 Мар 2004, 00:27

N moga da povqrvam, 4e tuk pi6at hora s tazi hubava profesiq...prostete, no pove4e mi prili4a na selska prostotiq!!! Kolegi i kakvo daite da zakopaem sledva6tite, 4e po lesno?! A za6to i da ne gi ot4aem i v bez tova ne lekoto i neqsno byde6te...?! Vie da ne ste se pobyrkali ili mai dosta ste se samozabravili...zabravqte li ot kyde sa trygnali vsi4ki ?! 4eteiki takiva izqvleniq mi stava jal i za profesiqta, koqto uprajnqvate i za VAS samite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
elo
Нов потребител

Мнениеот studentka » 08 Мар 2004, 17:12

Qvno i ti si ot vruzkarite,taka 4e si zadruj suvetite.Vse pak kolkoto i vruzki da ima6,ako si kuh kato leika malko trudno 6te napravi6 kariera.
studentka
Младши потребител

Мнениеот advokatbg » 09 Мар 2004, 13:57

хей, студентката!!! ако действително си все още такава, не можеш да казваш кой да взема отношение и да дава съвети и кой не. те хората за съвети получават пари. ти си вземи правоспособността и тогава..успех. а това кой е връзкар и кой не е съвсем не можеш и нямаш право да коментираш. гледай себе си! и от мен да знаеш, че не само в съдебната система, но и сред останалите длъжности, изискващи юридическо образование, има невероятни кретени, които правят кариери - гледай телевизия, чети вестници и ако си в състояние ще можеш да го разбереш.
още веднъж, успех на изпитите и в живота!
advokatbg
Младши потребител

Мнениеот гений 75 » 09 Мар 2004, 14:45

Ало,студентката! Много хляб има да изядеш докато станеш истински адвокат.Имаш още жълто около устата.
гений 75

Мнениеот Zheleva » 13 Авг 2004, 15:10

V koi normativen dokument sa posocheni uslovijata za provejdane na konkursite za sudii po vpisvanijata? Kude moga da otkrija konspekta i neobhodimite dokumenri?
Zheleva

Re: sud9ii po vpisvanijata

Мнениеот Zheleva » 13 Авг 2004, 15:19

V koi normativen dokument sa posocheni uslovijata za provejdane na konkursite za sudii po vpisvanijata? Kude moga da otkrija konspekta i neobhodimite dokumenri?

[%sig%]
Zheleva

за "хората от масонската ложа"

Мнениеот kafeto » 28 Авг 2004, 15:28

Ей, парцали, толкова сте жалки и смешни! Завършил ми право някакъв сопол там с 3-ки, приели го в някаква си колегия и вече "масон" или дори "гений" ми станал. ............., с връзки и пари от тук до Банкок ще ви бия, ама с акъл се оправям. Ти дори ги нямаш връзките, а си тръгнал да говориш за тях - не те ли е срам бе селяндур?!? Не ме карайте да ви намериме всичките, да ви качиме на Витоша, да ви режеме парче по парче и накрая сам да се оправдая.............не им обръщайте внимание на такива комплексарчета - ще ви приемат където си искате.......а те ще си умрат като едни посредствени и никому ненужни твари........!!!
kafeto
Потребител

Мнениеот DEKAH » 28 Авг 2004, 19:53

Жалко. Много жалко!
От всичките мнения по тази тема има само едно, което си струва да се прочете - това на "Иванка Миiкова-юрист". Колежката е абсолютно права, за това, че адвокатската професия е свободна професия и за да бъде упражнявана не е нужно да членуваш в каквито и да било колегии (лично мнение). Колегиите, съществуващи в момента, са остатък от т. нар. "комунистически стериотипи" продиктувани навремето от "братските" страни (членките на СИВ). Всичко трябва да се осъвремени. Закона за адвокатурата трябва да бъде променен изцяло. Смятам, че 5 годишното юридическо образувание, 3-те държавни изпита + теоритико-практеческият изпит са напълно достатъчни за да може да се практикува професията Адвокат (кадърните ще отцелеят - останлите не). Но за съжаление родната действителност е на съвсем друго мнение - освен всичките по-горе изброени неща, сега трябва да работим 2 год като секретарки на някой адвокат и то на трудов договор (хихи - смешки), че после ... ще видим - докато не променят закона (който се прекарал - прекарал). След приемането ни в ЕС (живот и здраве) в България ще започнат дейност големи юридически фирми, които са пълни с качествени кадри (особенно в областта на търговското право) и ще се окаже, че не само сме неподготвени, ами и че ще сме некадърни, защото трябва да си платиш за да бъдеш какъвто и да е, а не да просперираш заради това, че си умен и кадърен.......
Made In BG - No comment!

Успех на всички - бъдещи, настоящи и бивши юристи!
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот lidiq » 29 Авг 2004, 17:49

Мен ме приеха във варненската колегия преди няколко месеца срещу скромният рекет от 1200лв., от които 200лв. преведох по сметка на ВАС ,а останалите внесох в колегията ,срещу подобие на касова бележка,на която пишеше ,че съм внесла членски внос,без да е упомената сумата.Това се случи и с още над тридесет мои колеги.Всички знаехме,че това е неправилно,но никой не се усмели да роптае:)И така внесохме членски внос от 1000лв,които при тази конкуренция надали ще се реинвестират.Здраве да е:)Все пак жевеем в България:)
lidiq
Младши потребител

Мнениеот Minavasht » 29 Авг 2004, 19:36

Za sqzhalenie si prava. Uspeh!

DEKAH написа:

"След приемането ни в ЕС (живот и здраве) в България ще започнат
> дейност големи юридически фирми, които са пълни с качествени
> кадри (особенно в областта на търговското право) и ще се окаже,
> че не само сме неподготвени, ами и ....

> Успех на всички - бъдещи, настоящи и бивши юристи!
Minavasht

Мнениеот monteskio_ » 29 Авг 2004, 22:14

охо, Таничка, къде се изгуби?
monteskio_

Мнениеот monteskio_ » 29 Авг 2004, 22:15

Как е музиката?))))))
monteskio_

Мнениеот наблюдател » 29 Авг 2004, 23:02

От опит и от наблюдения знам,че каквито и нормативни актове или изисквания да се въведат с цел капсулиране на системата и затрудняване приема на нови адвокати,все се намират пролуки.Защото кандидатите за приемане също са умни хора и едва ли ще спрат пред някакви изкуствено наложени ограничения.Някъде искат висока такса,тогава отиваш в друг град,където таксата е по-ниска,другаде пък искат реферати плюс такса.Но каквото и да измислят умните глави,винаги има хора които ще измислят нещо насреща за да прескочат бариерата.
И аз си мисля,че като влезем в ЕС доста народ от юриспруденцията ще остане без хляб.Но и имам чувството,че някоя гяволия ще бъде измислена.Все пак живеем на балканите.На запад може квалификацията и способностите ти да са на първа линия,но тук нещата се решават не толкова от знание на законите ,а от това кой познаваш и какви връзки имаш за да можеш да решаваш нещата под масата.Много ми се иска да не съм прав.
наблюдател

Re: Прием на адвокати

Мнениеот Койка от Кукуво » 30 Авг 2004, 16:32

Този нов закон е още едно доказателство за тоталитарната нагласа на управляващите. Не по този начин може да се прочисти адвокатурата от някакви си там юристи на Симеоновската Школа. Този закон е дискриминация за мнозина.редно е да има закон , който да обхваща също така правата и задълженията на юрисконсултите. И понеже адвокатската професия е свързана най-вече с представителство, то този закон би било уместно да се нарече закон за представителството пред съдилищата.Пример-в новия СК -по измененията ДВ, бр.63 и ДВ, бр.84 от 2003 г., при международни осиновявания, като представител на осиновяващия се допуска само Акредитирана Агенция и никакви адвокати. Това говори за тази нова нужда от нов закон който да урежда представителството на страните пред съдилищата и цялата централна и местна администрация.
Койка от Кукуво

Предишна

Назад към Взаимопомощ