начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Купих си кафе. трябва ли да докажа платения му акциз?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Купих си кафе. трябва ли да докажа платения му акциз?

Мнениеот vesonline » 29 Фев 2008, 16:50

Преди година си купих автомобил от официалният представител на марката. За което имам договор и фактура. Обаче днес получих писмо от агенция митници получих писмо че триабва да им представя документ за деклариран внос (за кафе и автомобили) и документ за платен акциз. Как да представя такива документи, като аз не сам си внасял автомобила в страната, а си го купих от магазина? И мога ли някаде да се залвам от тормоза който държавни служители упражняват към мен да търся документи който не сам ги попалвал и подавал аз и ниакой ги е загубил, или са си изтрили базата данни?
vesonline
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 29 Фев 2008, 19:30

Хм, звучи идиотско. Фактурата ти от българската фирма ли е?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот vesonline » 01 Мар 2008, 02:05

prnedev написа:Хм, звучи идиотско. Фактурата ти от българската фирма ли е?

Да. От българска фирма е. Официалният вносител на марката за България.
vesonline
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 07 Мар 2008, 18:09

За кафето, общото е декларацията само по правилника за прилагане на ЗАДС :-)))

А иначе Весонлайн - иди с фактурката при митничарите и после те да си търсят официалния вносител. Явно той не си е свършил работата...

Изображение
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право