начало

Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд Руси Алексиев вече е председател на Софийския градски съд

откриване на фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

откриване на фирма

Мнениеот tipin » 29 Мар 2005, 16:05

Желая да си регистрирам фирма - ЕТ.
Вероятно ще се справя и сам, но ще ми отнеме доста време...

От Русе съм.

Знам, че има фирми предлагащи такава услуга, но незнам към кого да се обърна: адвокатска ли или някаква друга фирма.
И каква такса ще вземат, за да ми направят документите?
tipin

Re: откриване на фирма

Мнениеот адв. » 29 Мар 2005, 16:10

Най-добре е адвокат. Цената е 100 лв. /в повечето случай/. Преценете дали е уместно да е ЕТ или ЕООД.
адв.

Мнениеот Ч » 29 Мар 2005, 17:56

Колега, какви 100 лева?
Ч

Мнениеот галина » 29 Мар 2005, 19:37

Обърнете се към колега адвокат! Тези сто лева какво са? Хонорар или хонорар и такси? Ако е второто-колега подбивате пазара. Уважавайте труда си и ценза!
галина

Мнениеот .......... » 30 Мар 2005, 13:17

rsirakova@abv.bg, адвокат при САК, пишете ми за повече информация
..........

Мнениеот галина » 30 Мар 2005, 22:21

Колега,каква повече информация искате от тази,че човекът иска да открие ЕТ? От София до Русе за една фирма ли ще ходите?
галина

Мнениеот Ицо » 31 Мар 2005, 17:13

Най-добре се обърнете към адвокат, който да ви посъветва и да ви оформи документите. За регистрацията ще трябва да платите необходимите държавни такси, както и възнаграждението на адвоката за услугата.

P.S. Първо помислете дали не е по-добре ЕООД!
Ицо

Мнениеот A.Pato » 14 Апр 2010, 16:04

Хм, под тарифата за минималните възнаграждения ... къде дреме КЗК? :roll: :D
A.Pato
Потребител

Мнениеот elora » 15 Апр 2010, 13:30

Ха ха , те хората си пишат, че са млади..., явно затова цените им са ниски - на принципа "за грош петел, за грош пее"

Ама като предлагат счетоводни услуги, много ми се иска да попитам как осчетоводяват разходите по регистрацията на ООД при капитал от 2 лв.? Или пропускат да ги осчетоводят :)
elora
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 15 Апр 2010, 13:32

А, че защо?
Може като заемче, допълнителни парични вноски и т.н. :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 15 Апр 2010, 18:13

A.Pato написа:Хм, под тарифата за минималните възнаграждения ... къде дреме КЗК? :roll: :D

Къде дремят адвокатите и адвокатските колегии?

Кой защитава правата на гилдията.

Ние нямаме право да се рекламираме, ама всички идиоти имат право. Или ще ни разрешат на нас или да забранят на тях.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот A.Pato » 16 Апр 2010, 10:30

Прав сте, колега DEKAH, това за КЗК си беше чиста проба шега, но Вашият пост е абсолютно правилен. Ако законодателят е изходил от мъдрото мнение, че не е морално да се рекламират правни услуги и е забранил подобно нещо на адвокатите, то защо всички други физически и/или юридически лица имат право на реклама за предоставяните от тях юридически услуги?
A.Pato
Потребител

Мнениеот sogio » 16 Апр 2010, 11:27

адв. написа: Преценете дали е уместно да е ЕТ или ЕООД.

Посъветвайте се и със счетоводител, тъй като разликата в данъчното облагане и осигурителната тежест при годишно изравняване е съществена.
sogio
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Апр 2010, 11:55

elora написа:Ха ха , те хората си пишат, че са млади..., явно затова цените им са ниски - на принципа "за грош петел, за грош пее"

Ама като предлагат счетоводни услуги, много ми се иска да попитам как осчетоводяват разходите по регистрацията на ООД при капитал от 2 лв.? Или пропускат да ги осчетоводят :)

На тоя въпрос трябва да отговорят псевдозаконодателите , който ги изръсиха тия поправки.Иначе сега пак изнудват , за да платят на бизнеса , ама стимулират ли ,стимулират предприемачеството. Замазва се положението както казва Ковачев , ама къв е кяра.... :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот doobref » 16 Апр 2010, 14:02

Приятел, щом можеш да се справиш сам-действай! Не пълни форума със излишни въпроси.
Иди при счетоводител, и като сгафи - после иди при адвокат за да ти излезне по-евтино...... Ти от небето ли падаш??? Законите са за адвокатите- иди при адвокат бе , човек!
doobref
Младши потребител

Назад към Търговско право