начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

SOS - търся адвокатска помощ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

SOS - търся адвокатска помощ

Мнениеот vmark » 18 Юли 2008, 17:43

Подсъдим съм по чл. 321, ал.1 от НК. Търся си адвокат да ме защитава, но той трябва да знае, че петимата с ал.2 са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокуратурата. Съдът ги е одобрил. Очаквана присъда - "невиновен". Ако някой се престраши - нека пише.
vmark
Нов потребител

Мнениеот Sarra » 18 Юли 2008, 17:56

Престраших се, много съм смела!
Както очаквате присъда "невиновен", така може да очаквате и присъда - "виновен".
Sarra
Потребител

Re: SOS - търся адвокатска помощ

Мнениеот kpavlova » 18 Юли 2008, 18:37

vmark написа:Подсъдим съм по чл. 321, ал.1 от НК. Търся си адвокат да ме защитава, но той трябва да знае, че петимата с ал.2 са се признали за виновни и са сключили споразумения с прокуратурата. Съдът ги е одобрил. Очаквана присъда - "невиновен". Ако някой се престраши - нека пише.

Човече, адвокатът, който ще обещае "невиновен" не е безстрашен, а безотговорен.Потърсете адвокат реално, а не тук.А и сигурно до момента сте имал такъв.При престъпления, извършени в съучастие, в основните му форми, или в група, при споразумяване на част от съучастниците, шансовете на останалите за оправдателна присъда малко се редуцират на практика.Ако Ви признаят за невинен, следва да се възобнови делото и в останалата си част, срещу споразумелите се.Но пък естеството на обвинението Ви 321- ако е само то- е такова, че отсъждане "невиновен" не е невъзможно/ на теория е възможно оправд.присъда по всяко обвинение при аналог.ситуация, тук е с една "идея" повече от теория/, според фактите, разбира се .Бившите Ви съподсъдими сега ще трябва да дават показания като свидетели, не могат да отказват, защото ще се уличават в престъпления- те вече са осъдени.Ако трябва сега да Ви успокоявам, от 321, ал.1 излиза по- трудно от ал.2.Намерете си адвокат реалист, а не оптимист и действайте.Успех.
kpavlova
Активен потребител

SOS

Мнениеот vmark » 19 Юли 2008, 01:11

Не търся просто обещание. Търся адвокат, който да се престраши и след като се запознае с материалите да вземе решение за защита. Ще предоставя пълен комплект от делото и някои бележки. Желаещите да си напишат адреса на електронната поща и ще получат екземпляр. Предварително благодаря!
vmark
Нов потребител

Re: SOS

Мнениеот zelen » 19 Юли 2008, 16:16

vmark написа:Не търся просто обещание. Търся адвокат, който да се престраши и след като се запознае с материалите да вземе решение за защита. Ще предоставя пълен комплект от делото и някои бележки. Желаещите да си напишат адреса на електронната поща и ще получат екземпляр. Предварително благодаря!

Адвокатът не може да се страхува, защото обвинението не е срещу него. В този смисъл всички адвокати, които не сме в групата, сме безстрашни. :!:
Колкото до материалите по делото, това не е ваш проблем да ги предоставяте. Що за адвокат е този, който не може поне да се запознае с тях?! :?: :!:
Мисля, че трябва да търсите не желаещи да получат екземпляр от материалите, а да оферирате по друг начин, че да заинтересувате адвокатите наистина и да ги мотивирате да искат да четат делото, респ. да градят стратегия за защита.
Ако не ме разбирате - желая ви късмет, а не успех, защото ще ви е нужен.
zelen
Потребител

Назад към Наказателно право