начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Промяна на фамилия

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Промяна на фамилия

Мнениеот kristin_a » 26 Ное 2008, 19:45

Здравейте,много ще съм благодарна,ако ми помогнете в следния казус: Постановено е съдебно решение за разтрогване на брака между двама българаски граждани, постоянно пребиваващи в Република Южна Африка. В съдебното решение на Африканския съд никъде не е посочено,каква ще бъде фамилията на съпругата след развода / там няма такава практика/. В БГ съдебното решение е признато от кмета на съответната община и е отразена поправката в гражданското състояние на съпругата,но естествено не е възстановено моминското и име, тъй като Съда в Африка нищо не се е произнесъл по този въпрос. Въпросут ми е;ако се заведе иск за промяна на фамилно име в СРС-Брачна колегия, дали биха ми го уважили. Нямам някакви конкретни \"важни причини\",които да налагат това, фамилията не е осмиваща или опозоряваща,какво бих могла да измисля?? Просто съпругата иска да си възстанови \" моминското име\".Забравих да спомена,че всичките и африкански документи за самоличност са с моминската и фамилия и са издадени след развода/ това би ли се тълкувало като важна причина?/.Предварително благодаря на всички,които ми помогнат!
Нов потребител

Re: Промяна на фамилия

Мнениеот punisher » 12 Дек 2008, 11:11

Въпросут ми е;ако се заведе иск за промяна на фамилно име в СРС-Брачна колегия, дали биха ми го уважили.

Не мога да разбера само защо решихте,че трябва пред СРС-брачна колегия да го предявите.
Не знам дали сте колега,но ако сте-помислете.Отворете си ЗГР и ГПК.
Ако не сте-тогава потърсете адвокат.Че ще огелпите нещата на жената.
Успех!!!
punisher
Потребител

Мнениеот marya1953 » 09 Май 2011, 12:08

има ли образец на молбата за подаване в съда за смяна на фамилия след развод при условие че е запазена фамилията на бившия съпруг при развода
marya1953
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Май 2011, 15:48

Както ви е казал колегата, делото се завежда от адвокат, имате шанс за успех с оглед посочените от Вас обстоятелства, не се бавете, а отивайте при адвокат.
Никой не предлага във форума готови образци.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Гражданство