начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

обявено е класирането!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

обявено е класирането!

Мнениеот вили » 06 Ное 2003, 15:42

На страницата на ВСС е обявено класирането за мл.съдии, мл. прокурори и съдии в РС. Какво става с обжалването на конкурса. Има ли някой вътрешна информация относно настроенията във ВСС какво би се получило при обжалването му.
вили

Re: обявено е класирането!

Мнениеот 1 » 06 Ное 2003, 16:07

На страницата на ВСС, няма класиране, търсих на съобщения, но там има само резултатите от устните изпити!
1

Мнениеот 2 » 06 Ное 2003, 16:15

Трябва да си доста ... (думата е от три букви), за да не правиш разлика между обявени резултати и класиране на кандидатите. Е, ти явно си такъв, защото, както казва и "1", на страницата на ВСС има обявени само резултатите от устния изпит, което впрочем не е от днес или от вчера, но не и класирането.
Що се отнася до въпроса за обжалването на конкурса, ясно е, че такова ще има едва след обявяването на класирането, но не и преди това. Но както посочих ти си много ..., за да се досетиш и за това.
2

Мнениеот 1/2 » 06 Ное 2003, 17:34

тези класират хора с по-нисък бал само заради това, че имат някакъв стаж(за следователи)!!!! Някой ще обжалва ли този фарс?
1/2

Мнениеот *** » 06 Ное 2003, 17:34

Klasiraneto naistina e obiaveno.

Мнениеот dida1 » 06 Ное 2003, 17:56

Аз месля да обжалвам класирането на следователите, защото имам най- висок бал от всички и не са ме класирали изобщо, а са класирани хора с бал по-нисък от моя, но имали стаж. Ако стажът ще е водещ не трябваше изобщо да ни допускат до конкурса. След разглеждането на документите и допускането до конкурса считам, че всички сме с равни възможности. Не е редно хора с по-нисък бал ат моя с цяла единица и дори с още по-нисък да бъдат класирани, само защото са се регистрирали по-рано като адвокати.
dida1

Мнениеот 123 » 06 Ное 2003, 17:59

Къде е обявено класирането - на страницата на ВСС или някъде другаде?
123

Мнениеот Марина » 06 Ное 2003, 18:10

не знам кой е тъп и кой не е,но резултатите излязоха на страницата на ВСС още в 13,30
Марина

Мнениеот 73 » 06 Ное 2003, 18:10

Pro4eti vnimatelno 4l.127 ot Zakona za sadebnata vlast. Za sledovateli v Okrajna sledstvena slujba se nazna4avat lica s min. 2 g. staj i PO IZKLU4ENIE bez staj. Sled kato ima kandidati sas staj - NIAMA izklu4enia
73

Мнениеот 1/2 » 06 Ное 2003, 18:17

В наредбата пише, че може да се обжалва законосъобразността на конкурса,а самата наредба е за условията и реда.Много ме съмнява,че ще излязат с този номер.Обадих се във ВСС да ги питам защо е класиран кандидат с по-нисък бал от моя.Те отговориха,че имал стаж,а според чл.127 на ЗСВ за следовател в ОСС се изисквал 2 г. стаж.Много беше некоректно от тяхна страна да не споменат за тази "малка" подробност при подаването на документите.Всъщност могат да назначат и човек без стаж,но по изключение(според закона).
1/2

Мнениеот 73 » 06 Ное 2003, 18:24

Kкакво значи некоректност от тяхна страна ?!??? Вие сте юристи ..... Незнанието на законите..... Кандидатствате за магистрати, а не сте прочели закона?!?? Отделно в обявата в ДВ пишеше, че кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 127 от ЗСВ.
73

Мнениеот dida1 » 06 Ное 2003, 19:49

Аз знам чл.127 от ЗСВ, но все пак считам, че всички, които са с по-висок бал от кандидатите със стаж следва да попадат в изключенията. Представете си ситуация, в която юрист не може да си намери работа в продължение на 1-2г., няма средства да се регистрира като адвокат, през това време чете и работи друга работа, не по специалността и друг, който има средства регистрира се, има стаж като адвокат, друг е въпросът през това време дали е чел, какво знае, какво е работил и изобщо с какво се занимава. Явяват се на конкурс и този който няма пари да се регистрира като адвокат и да поддържа офис и пр. има по-висока оценка, но назначават колегата адвокат, със значително по-нисък бал, защото той има парички и през това време му е текъл стажът. В този форум всички сме юристи и всички трябва да имаме силно сувство за справедливост, къде е тука справедливостта.
dida1

Мнениеот riki » 06 Ное 2003, 20:23

Защо не виждам класирането- дайте линк, моля ви!
riki
Нов потребител

Мнениеот 1/2 » 06 Ное 2003, 21:00

Уважаеми 73,какъв следовател би станал някой.който едва е закрепил четворката?Наистина по отношение на теорията някой току-що завършил юрист може да се справи по-добре от по-старите,но с практиката не е точно така.На устния изпит показваш тези умения,които са свързани с някаква адекватна реакция да се справиш в определена ситуация.Спечелилите са се изложили предполагам и там.Аз не упреквам ВСС,че спазва закона,а за това ,че би било добре да отрази това условие в наредбата си.Иначе нали се сещаш,на какво прилича повече???
1/2

Re: riki

Мнениеот 1234 » 06 Ное 2003, 21:09

И аа не можех да го видя сумати време, макар че беше обявено.
Ето линк: http://www.vss.justice.bg/bg/news/1.html
1234

Мнениеот dida1 » 06 Ное 2003, 22:24

Уважаем/а 1/2 отговарям ти: има кандидати, които нямат на писмения 4, нито на устния са се изложили. Моят случай е точно такъв -класират кандидати с много по-нисък бал, например единият кандидат има 4.50 на писмения, а на устния има 5.00 или общо 14.00 бал, а аз имам 5.00 на писмен и доста добре съм се представил или както ти се изразяваш имал съм абсолютно "адекватна реакция", защото на устния имам 5.50. И щом смяташ, че колегата е реагирал "по-адекватно" от мен, само защото има с една година повече стаж от мен, мога да предполагам, че и ти си от тези, които са "спечелили" конкурса само защото са се регистрирали по-рано като адвокати.
dida1

Мнениеот 1/2 » 06 Ное 2003, 22:40

Имах предвид-класиралите се.Новоизлюпилите се следователи със смешно нисък бал.Не съм от :тези".
1/2

Мнениеот 78 » 07 Ное 2003, 10:00

Chestito na klasiranite!
nikoi da ima predstava koga shte e sledwashtiiat konkurs?:-)
78

Мнениеот Марина » 07 Ное 2003, 10:51

За какви абсурди говорите.Отворете и проследете какви хора се класират за съдии.Вие се възмущавате,че са назначили следователи с 4,5.Ами отворете и вижте как ще колят и бесят хора с 2,2 на устния изпит-класираната за Червен бряг.
А друга класирана даже не е влизала в съда,но мама й е платила и тя е станала адвокат,без да практикува през това време.Е,аз защото нямах пари,сега ще стоя и ще гледам отстрани как правораздават хора с 2 глави по-ниско от мен.Това е абсурд.Хората с 2 на устния трябваше да не участват в класирането,а те благодарение на това,че имат 2 балът им се увеличава с 2 единици-какъв абсурд-не мислите ли?
Марина

Мнениеот pepa » 07 Ное 2003, 11:03

Може би ще ми се присмеете, но не го виждам това класиране. Къде е. на страницата на съобщенията висят резултатите от проведения устен изпит, къде ли не търсих и не видях класиране, отворете ми очите
pepa
Нов потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити