начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ

Мнениеот gele_r » 12 Яну 2009, 11:09

Здравейте,
Някой знае ли това " удостоверение от специализирано психиатрично заведение за липсата на душевно заболяване" дали е справката издавана от психодиспансер "не се води на отчет", или трябва да се мине на преглед при психиатър?
gele_r
Младши потребител

Мнениеот elinceto1973 » 12 Яну 2009, 11:45

Да,точно това удостоверение е,не е необходим преглед при психолог.А по отношение на писмения изпит казусът е един.
elinceto1973
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 12 Яну 2009, 13:23

Колеги не се сърдете за техническите въпроси. Имаше друг ред за подаване на документите до 2007 година. Тъй като не съм от София, много ми е трудно да дойда до ВСС, за да подам документи. нямам кой да упълномощя за слуичая. А преди се обикаляше из страната и се ходеше до всеки съответен град. Илиза, че не мога да отида до съда в града, в който живея и да си подам документите, а трябва да пътувам 500 километра до ВСС.
zzzzz
Потребител

Мнениеот katina » 12 Яну 2009, 13:54

Ако подаваш документи чрез пълномощник той трябва да носи и оригинала на дипломата Пълномощтното трябва да е нот заверено Това ми казаха от канц на ВСС
katina
Нов потребител

Мнениеот katia.ivanova » 12 Яну 2009, 15:17

Колеги искам да попитам копието от димломата и от удостоверението трябва ли да бъде нотариално заверено и автобиографията може ли да бъде под формата на CV.Благодаря предварително :oops:
katia.ivanova
Младши потребител

Мнениеот invisible_ » 12 Яну 2009, 15:41

Здравейте, колеги днес си извадих свиделство за съдимост и им казах на служителките че е за държ.конкурс, че явно тр. да е отбелязано че не съм реабилитирана за предходно осъждане и по чл.78а от нк, а те казаха че за такова не са чували, сега на свиделството ми за съдимост пише само че не съм осъждана, такова ли трябва да е?Да не ме върнат :( Другото, което искам да ви питам за младши прокурор само по наказателноправни науки ли тр. да се подготвям или и по гр.пр. и адм.пр. Благодаря предварително :D
invisible_
Младши потребител

Мнениеот vesko_1979 » 12 Яну 2009, 15:53

Ей с к'ви ужасни чуждици се напълни българския език - CV,мениджър и пр. :evil: Колежке напишете си една автобиография,отнема не повече от 5 минути,а и едва ли ще ги четат,че да се притесявате под каква форма ще бъде.
Оригиналите затова се носят,за да се сравнят с копията,но ако ще се чувствате по-сигурна може да ги заверите нотариално,не е пречка :idea:

В свидетелството за съдимост трябва да е упоменато,че ще се ползва за конкурс по ЗСВ,те много добре знаят за какво става въпрос :idea:

ПП:Темата е мнооого забавна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Колеги четете наредбата и какво е писано преди вас в темата :idea:
vesko_1979
Нов потребител

Мнениеот tsveti_d » 12 Яну 2009, 16:19

Аз, когато си подавах молбата за свидетелство за съдимост, специално им обърнах внимание да впишат за реабилитацията и мерките по чл.78 А от НК, защото неслучайно си мисла, че е допълнено като изискване, и днес, като си го взех, най-отдолу пише, че това - че не съм реабилитирана и на са ми налагани мерки по чл. 78А от НК, е вписано по искане на лицето и са ми ги изписали отделно!
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот karlson » 12 Яну 2009, 16:53

много се забавлявам като чета мненията - къде сте тръгнали, щом като с едни документи за конкурса не можете да се оправите.
Относно последното мнение - колежке - налагането на административно наказание по чл. 78а НК НЕ Е осъждане.
karlson
Потребител

Мнениеот tsveti_d » 12 Яну 2009, 17:00

Тъй като това са конкурси, на които проверяващите и допускащите се захващат и за запетаята, ако нещо не ти е наред, ето го заявлението, към което прилагаш всички други документи:
Образец
към чл.13, ал.1
Вх. № …………………….
Дата: ……………………..
ДО
ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

З А Я В Л Е Н И Е

от …………………………………………………………………………….. ЕГН ……………………
/име, презиме и фамилия/
адрес за кореспонденция: …………………………………..…………………………………………..
телефон за връзка /GSM ………………………………………………………………………………..

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

Желая да участвам в обявения конкурс за заемане на длъжността “МЛАДШИ .............................” в следните съдилища/прокуратури/следствени служби, подредени съобразно предпочитанията ми:

1. …………………………
2. …………………………
3. …………………………
4. …………………………
5. …………………………
6. …………………………
7. …………………………
8. …………………………
9. …………………………
10. …………………………
11. …………………………
12. …………………………
13. …………………………
14. …………………………
15. …………………………
16. …………………………
17. …………………………
18. …………………………

/попълва се името на съда/прокуратурата/следствената служба /
Към заявлението прилагам:
□ 1. Автобиография, подписана от кандидата;
□ 2. Копие на диплома за завършено висше юридическо образование;
Среден успех от курса на обучение:
Среден успех от държавните изпити:
□ 3. Копие на удостоверение за юридическа правоспособност;
□ 4. Свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт, съдържащо данни за всички предходни осъждания, включително и тези, за които е настъпила реабилитация, както и за осъждания по чл. 78а от Наказателния кодекс;□ 5. Декларации по чл. 162 и чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт, по образец;
□ 6. Удостоверение от специализирано психиатрично заведение за липсата на душевно заболяване, което представлява пречка за заемане на обявената длъжност;
□ 7. Други: …………………………………………………………………

Заявявам, че съм запознат/а с Наредбата на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурсите за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, обнародвана в ДВ и публикувана в сайта на ВСС с адрес http://www.vss.justice.bg.

…………………….. ПОДПИС:

Аз не искам да влизам в безмислен спор, дали е осъждане или не, но заявлението така е написано, колега!
tsveti_d
Младши потребител

Мнениеот shakina_ » 12 Яну 2009, 17:37

:lol: :lol: :lol: :lol: уникални въпроси се срещат тук,думи не намирам :D :D :D :D :lol: :D :roll: успех на всички
shakina_
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 12 Яну 2009, 18:09

В моето свидетелство също пише само "не е осъждано" , въпреки че и в молбата и устно на служителката й казах да съдържа и за 78а и реабилитация.Ще видим дали ще ме върнат!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 12 Яну 2009, 18:18

Голям ШАШ....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Мислите ли, че някой ще ви гледа документите? Ще ви четът автобиографията... :mrgreen:

То да се стигне до назначаване - тогава ще ги гледат тия неща в едно с проучването, което ще ви направят.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот buba » 12 Яну 2009, 20:54

КОЛЕГИ,НЕ БЯХ ВЛИЗАЛА ВЪВ ФОРУМА НЯКОЛКО ДНИ И СЕГА РЕШИХ ДА ПРОЧЕТА КАКВО СТЕ ПИСАЛИ.ЧЕТА И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ.ВЪЗМОЖНО ЛИ Е НЯКОЙ ДА ВИ Е ДАЛ ДИПЛОМА ЗА ЗАВЪРШЕНО ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ,ЩОМ И ЕДНА ЕЛЕМЕНТАРНА НАРЕДБА НЕ МОЖЕТЕ ДА ТЪЛКУВАТЕ?НАКЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ?!?НЯМАМ ЗА ЦЕЛ ДА ЗАСЕГНА НЯКОГО ,НО ВСЕ ПАК!!!!И СЛЕД ВСИЧКО ПРОЧЕТЕНО ,КОГАТО ВИДЯХ И ВЪПРОСА ДАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ РЕШАВАТ 10 КАЗУСА,НАПРАВО СЕ ЗАРАДВАХ ,ЧЕ ТОВА Е КОНКУРЕНЦИЯТА.ТУК МЪЙ САМО DEKAH И ОЩЕ НЯКОЛКО КОЛЕГИ ЗНАЕМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И НЕ СЕ ИЗЛАГАИТЕ.И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ.
buba
Младши потребител

Мнениеот kirilov_kr » 12 Яну 2009, 22:19

за конкурс по ЗСВ се издава справка за съдимост и в нея се съдържат всички осъждания. Ако не пише, че е по ЗСВ се издава всвидетелство, в което пише неосъждан, дори и да имаш реабилитации и по 78а
kirilov_kr
Младши потребител

Мнениеот invisible_ » 13 Яну 2009, 09:23

Колеги звънях във ВСС и казаха, че обикновено свидетелство за съдимост ще свърши работа, а относно тези, който са "наясно" във форума, а разбрах че са само 2-ма, 3-ма- не бих искала да пътувам 5-6 часа до София и в един момент някои от документите да са нередовни и да не ми свършат работа, така, че е нормално да питаме :D
invisible_
Младши потребител

Мнениеот lacuna81 » 13 Яну 2009, 10:47

Колеги,рядко влизам тук,но сега разбирам и защо...толкова хапливи и заядливи са някой....Мислех,че тук всеки пита,споделя и т.н....но явно и тук идва удобно място за избиване за комплекси.За съжаление наистина повечето юристи в България получават доста по-малко отколкото заслужават,но това е...поне не оставяйте злобата от ви завладява напълно.

Всъщност тази сутрин вън тук за да споделя,че вече параноя ме гони с тези документи,още не мога да се притесня по същество,а се шашкам дали всичко ще е наред със свидетелството за съдимост...и т.н.

Успех и нека се конкурираме на конкурса, а не във форума (в състезанието кой ще бъде по-злобен и хаплив)!!!
lacuna81
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 13 Яну 2009, 10:53

Да не говорим за бюрокрацията в България и различното прилагане на тази същата наредба!
zzzzz
Потребител

Мнениеот realist » 13 Яну 2009, 16:12

Искам да попитам колегите от Пловдив - успяхте ли да си извадите свидетелство за съдимост? Моите документи са пуснати в друг град и още не е ясно кога ще стане готово свидетелството :-(((
Според вас ако се вдигна за един ден до Плд ще мога ли да си извадя?
Моля спешно за отговор!
realist
Младши потребител

Мнениеот elinceto1973 » 13 Яну 2009, 16:47

Аз лично в Пловдив си го извадих за три дни,така че ако евентуално утре си подадете молбата,предполагам в петък ще ви е готово.
elinceto1973
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити