начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Прекратявяне на трудов договор по чл.328, ал.1, т.3

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратявяне на трудов договор по чл.328, ал.1, т.3

Мнениеот 6emetna » 20 Яну 2009, 20:28

Здравейте!Работодателят ми ме освободи от работа, поради намаляване обема на работата/каза че ме съкращава/, днес ми даде 1 месечно предизвестие. По чл.157, ал.1, т.6 имаме право на отпуск по 1 час дневно за дните на предизвестието, но работодателя иска да го вземаме в началото на работния ден, това нормално ли е?
Други я ми въпрос е освен последната заплата и изплащането на платения отпуск какаво друго обезщетение се полага?
Благодаря предварително!
6emetna
Нов потребител

Re: Прекратявяне на трудов договор по чл.328, ал.1, т.3

Мнениеот genius75 » 21 Яну 2009, 10:58

за 1 час - няма значение в коя част на работното време;
за обезщетенията - освен тези, които сте изброили
имате право и на едно потупване по гърба и
една усмивка. :twisted:
genius75
Потребител

Мнениеот belle_f » 21 Яну 2009, 19:46

Работодателя ми е некоректен.Не ми плаща редовно заплаата и осигурителните вноски. Как би трябвало да си формулирам молбата за напущане при положение че искам да напусна веднага без да чакама един месец и да ми се изплатят старите заплати?!?! Моля помогнете :)
belle_f
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 22 Яну 2009, 15:12

Дори един ден закъснение на работната заплата е основание да напуснете без предизвестие.
Друг е въпроса , ако се регистрирата в Бюрото по труда и НОИ , какво ще е обезщетението.
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право