начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

забрана за напускане на страната

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

забрана за напускане на страната

Мнениеот amanbe » 14 Фев 2009, 17:13

случаят е следния:
осъждан съм и ме водят, че нямам реабилитация, когато си подадох документите за задграничен паспорт ми дадоха забраната която е по чл 78 от ЗБДС във връзка с чл. 76 т.2 от ЗБДС.
въпросът ми е - има ли начин/и какъв/ да ми махнат забраната и да замина в чужбина :oops:
amanbe
Нов потребител

Re: забрана за напускане на страната

Мнениеот badgirl » 17 Фев 2009, 12:11

Зависи кога е изтърпяно наказанието и какво е то. Принципът е, че до три години след изтърпяване на наказанието - срока за реабилитация, тази забрана си стой.
Актуална справка за съдимост, удостоверение от съответната прокуртура и заявление по образец.
Успех!
badgirl
Нов потребител

Re: забрана за напускане на страната

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Фев 2009, 09:04

Поради почивния ден - не може да Ви се концентрира правилно съвет.
Забраната за напускане на страната се преодолява по няколко начина.
Първо обжалвате самата забрана - срокът е 21 дена от получаване на забраната и се насочвате направо към съда - Административен съд, към града по адресната Ви регистрация (където всъщност сте получили забраната).
Основания - неспазване на процедурни правила, неуведомяването Ви за започналата процедура, но всичко зависи конкретно от картона Ви в МВР.
Подавайки жалбата, можете да искате и спиране на изпълнението на заповедта, сочейки важни, уважителни причини - болест (но не злоупотребявайте, все пак макар и да не сте суеверен, не бива да се говори за болести), други причини.
Ако сте пропуснали сроковете искайте възстановяване - например неполучаване на документите на адреса Ви.
Също така, можете да получите покана за работа в чужбина, като също може да искате временно (постоянно) спиране на забранат.
Доколкото виждам обаче, Вие нямате наложена забрана поради присъда, а поради някакв грешка. Или не Ви разбрах правилно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Административно право