начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Покана за доброволно изпълнение

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покана за доброволно изпълнение

Мнениеот basilios » 21 Авг 2009, 17:45

Наложена ми е глоба с НП за административно нарушение а именно движение по улица забранена за движение на МПС без специален пропуск (ул.Дондуков Пловдив - РТВЦ) Докато чаках дежурния полицай да ми напише акт, през тази забранена за движение улица минаха две таксита по следната процедура спиране до кабинката и изчакване на помахването на същия този дежурен полицаи. Тази случка ме демотивира да си платя наложената глоба от 30 лв. Днес получих ПОКАНА за доброволно изпълнение в края на която пише, че ако не платя в 7-дневен срок ще се предприемат мерки за принудително събиране чрез АДВ или ЧСИ.
Въпросът ми е това опит за сплашване ли е или реална практика чрез която общината си пълни касата.
basilios
Нов потребител

Re: Покана за доброволно изпълнение

Мнениеот Гост. » 21 Авг 2009, 19:44

Никой не ви плаши- това е реалното бъдеще, което ви очаква.
Моят съвет- платете сега, за да не плащате после неколкократно( зависи дали ще си събират вземането чрез ЧСИ- едни 200лв. разноски освен глобата) размера на наложената глоба. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 22 Авг 2009, 09:04

Дали е чрез АДВ или ЧСИ резултатът винаги е един и същ - неизбежно плащане! :D :D :D
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2009, 15:17

Не споря в това отношение, но разликата в разноските е в пъти по-голяма при ЧСИ.
А с измененията избора на изпълнител е предоставен на АНО.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот basilios » 22 Авг 2009, 21:01

А ако не притежавам никакво имущество как точно ще ме накарат да платя.
basilios
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2009, 22:15

Нямате недвижимо имущество, което не значи и задължително, че нямате движимо такова( това МПС, което сте управлявали..) и не получавате някакви доходи.
Разбирам негодуванието ви, че правилата следва да са за всички, но реално вие имате НП, което е влязло в сила. АНО ви кани да платите доброволно :arrow: неплащането води до иницииране на действия от съответните органи за принудително събиране на глобата, с тази разлика, че вече ви тежат и разноски по събирането.

С'est la vie.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот basilios » 22 Авг 2009, 23:12

Да разбирам ли, че за 30 лв. глоба ще ми бъде наложен запор на заплатата. Към кого мога да се обърна за случката с милиционерчето.
basilios
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2009, 23:26

basilios написа:Да разбирам ли, че за 30 лв. глоба ще ми бъде наложен запор на заплатата. Към кого мога да се обърна за случката с милиционерчето.

Точно това разбирайте. И ви препоръчвам да платите сега, не после.

За второто обезателно ползвайте реална консултация с колега, за да не стане после работата олеле.
Гост.
Старши потребител

Назад към Административно право