начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Допустимо обезпечение за ипотека?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Допустимо обезпечение за ипотека?

Мнениеот userone » 11 Сеп 2009, 13:44

Имам 1/2 част от къща и дворно място. Собствеността ми е както следва : етаж от къща (обособен като апартамент, със собствен нотариален акт) 1/2 от идеалните части на постройката, 1/2 от дворно място. Етажът е 2-ри, стълбищната клетка е в идеалните части на постройката, входът до стълбищната клетка е един и е през общото дворно място. Етажът може ли да е обезпечение по ипотека, без да се добавят идеалните части от общата съсобственост? По принцип знам, че юридически погледнато, е напълно допустимо. Интересува ме практическата страна - банките създават ли проблеми (впредвид т. нар. "ликвидност" на обезпечението, при евентуална продажба при необслужване на кредита) или подобно на блоковете с апартаменти в тях не би трябвало да има проблеми ?

Благодаря ви предварително!
userone
Младши потребител

Назад към Ипотека