начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

прехвърляне на имот без знанието на всички наследници

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прехвърляне на имот без знанието на всички наследници

Мнениеот berta_73 » 18 Сеп 2009, 15:55

Здравейте,
свекър ми почина тази година март,и чак сега съпруга ми реши да се уреди наследството.
След като извадихме "Удостоверение за наследници" и "Смъртен акт" отидохме в "СЛужбата по вписвания и направихме справка за недвижимите имоти на имената на втората ми свекърва и на свекър ми и се видя,че тя-2-рата е прехвърлила недвижимия имот на свое име без да пита нито съпруга ми,нито зълва ми.Възможно ли е това и как да си върнем нашата собственост от имота?
Благодаря Ви предварително!
berta_73
Нов потребител

Re: прехвърляне на имот без знанието на всички наследници

Мнениеот sunrise » 18 Сеп 2009, 15:57

Каква собственост е прехвърлила:на свекъра Ви или придобита по време на брака с него или нейна собствена. Как е придобита собствеността? И какво разбирате под "Прехвърлила"?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот berta_73 » 18 Сеп 2009, 16:21

Къщата е наследсвена от неговата майка .Чрез обстоятелствена проверка-незнам какво означава. Втората свекърва чрез прехвърляне е записала целия имот на нейно име.Имота е до 29.06.09г се е водил на името на свекър ми-този имот е наследсвен не придобит по време на нейния брак със свекър ми
berta_73
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 18 Сеп 2009, 16:40

Обстоятелствена проверка, както казваше моят преподавател по "Вещно право":закарала е двама старци-разбойници от кръчмата при нотариуса да заявят ,че тя е владеела имота повече от 10г. Ще трябва да водите дело.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот berta_73 » 18 Сеп 2009, 17:01

То ми стана ясно но незнаем нито номер на натариалния акт с който имота е бил собственост на свекър ми,нито сделката при кой нотариус се е извършила.Откъде да тръгнем и как докажем, с какви документи ,че не е така както казва тя
berta_73
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 18 Сеп 2009, 17:07

От службата по вписванията в района ,където се намира имота. Достатъчно Ви е да знаете имената и ЕГН-то на свекървата.Искате незаверено копие от акта .
sunrise
Активен потребител

Мнениеот berta_73 » 18 Сеп 2009, 17:27

Имената и ЕГН-то знаем като извадим копие на акта добре ,а после?
Не ни ли трябва акта за собственост на свекъра?
berta_73
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 18 Сеп 2009, 17:55

Кой живее в апартамента? Това има значение дали да водите дело или да се направите на 3 и 1/2.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот berta_73 » 18 Сеп 2009, 17:59

То е къща и там живее 2-та свекърва,и защо да се правим на ударени?
Тя все пак е родна къща на съпруга ми и му е наследство от баща му.
berta_73
Нов потребител

Мнениеот berta_73 » 19 Сеп 2009, 07:15

Как мога да извадя стар нотариален акт за имот,който е прехвърлен вече на друго име? За този нот.акт ,който ме интересува незнам нищо освен кой е бил собственик преди,а ми казаха че ми трябва година,в кой том е записан и т.н.
berta_73
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 19 Сеп 2009, 08:30

Ако свекърът Ви или неговият предишен собстевеник са притежавали нотариален акт, по същият начин с проверка по ЕГН-то. Ако е преди 2001г., проверката е по трудна , защото се прави по книги за всяка година, по имената. Най-добре е да знаете долу-горе в кои години вероятно е получен нотариалният акт. Може като наследник да го проверите и в данъчната служба, където е декларираран, в декларациите е посочен документа за собственост, както и в скиците.
sunrise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба