начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Некоректен работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректен работодател

Мнениеот veliko » 28 Окт 2009, 16:04

Здравейте,

Имам следния проблем. Работих за една фирма като кабелен техник през месеците Март и Април. Уговорката за заплата беше 600лв месечно, но аз получавах 100лв месечно на ръка, с извинението че няма повече пари, и обещанието да ми доплатят след време. Не съм подписвал трудов договор, нито съм се разписвал в разплащателни ведомости че съм взимал пари. В същото време имам плащани осигуровки към НОИ за месец Април, нищо че не съм подписвал трудов договор. Ако някъде има трудов договор, то той не е подписван от мен. Дори имам в трудовата си книжка попълнено от въпросната фирма, че съм работил за тях през месец Април. Проверил съм в НОИ че са ми плащани осигуровки (онлайн с ПИК номер).

Можете ли да ме посъветвате какви документи да си извадя от разните държавни институции, които да ме подпомогнат в съда и да доказват че съм работил за фирмата (не знам дали трудовата книжка е достатъчна). Копие от трудов договор не мога да представя, понеже никога не съм подписвал такъв. Консултирах се с няколко адвоката вече, и те ми казват че в НОИ или Инспекцията по труда трябва да имат копие от договора. Но аз говорих с мои приятели, счетоводители, и те ми казаха че когато назначават работници, в никоя институция не дават копие от трудовия договор. Целта ми е да си взема полагаемото трудово възнаграждение, което възлиза на 1000лв (приспадайки 200те лв които вече съм взел).

Също така, бих искал да знам, дали може да се докаже, че съм работил и през месец Март, въз основа на акт от КАТ, в който е записано името на въпросната фирма, и датата на акта е от Март месец?

Благодаря предварително за отделеното време!

П.С. Търся добър адвокат от Варна, който може да ме представлява в съда по гореспоменатия въпрос. Готов съм да дам повече пари от колкото бих си взел от работодателя, ей така само за да е справедливо.
veliko
Нов потребител

Re: Некоректен работодател

Мнениеот veliko » 16 Ное 2009, 14:13

Нещо неправилно ли съм написал? Защо никой не ми оптговаря?
veliko
Нов потребител

Мнениеот vanila_ce » 16 Ное 2009, 14:31

включете си личните съобщения и разрешете получаване на съобщения от юзер панела
vanila_ce
Потребител

Мнениеот veliko » 19 Ное 2009, 03:55

Готово, включих си личните.
vanila_ce написа:включете си личните съобщения и разрешете получаване на съобщения от юзер панела
veliko
Нов потребител

Мнениеот newark » 02 Юли 2010, 09:31

Пиши си мейла ако още не си си разрешил проблема.
newark
Нов потребител

Назад към Трудово право