начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

придобивки при развод

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

придобивки при развод

Мнениеот killbill » 23 Ное 2009, 19:00

Здравейте,
Имам няколко въпроса, предполагам те са дъвкани много пъти, но тук всеки казус ми звучи различно и не мога да се ориентирам. Омъжена съм, някой ден, ще наследя от родителите ми разни имоти. Ако реша да се разведа - мъжът ми може ли да претендира за някакъв дял от наследството ми? И - имаме общо жилище, закупено с ипотека. Мъжът ми е дал повечето от парите, но нот.акт е на името и на двамата, а ипотека е на негово име. Ако се разделим, мога ли да му взема апартамента и да си прехвърля ипотеката. Имаме дете и много се обичаме засега ... но всичко се случва :roll: ... Мерси на отзовалите се ...
killbill
Нов потребител

Re: придобивки при развод

Мнениеот law_master » 25 Ное 2009, 13:00

...Омъжена съм, някой ден, ще наследя от родителите ми разни имоти. Ако реша да се разведа - мъжът ми може ли да претендира за някакъв дял от наследството ми?

имотите придобити по наследство или чрез дарение не стават СИО, ergo мъжът ви няма да може да предтендира 1/2 от тях.

И - имаме общо жилище, закупено с ипотека. Мъжът ми е дал повечето от парите, но нот.акт е на името и на двамата, а ипотека е на негово име. Ако се разделим, мога ли да му взема апартамента и да си прехвърля ипотеката.

може и да може, а може и да не може :wink: , но мъжката солидарност не ми позволява да дам отговор. СК казва кога ще може :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 25 Ное 2009, 13:07

Абе хора, защо не си живеете живота, ами се тровите с такива въпроси?
Има още два варианта:
1. Вие да починете преди родителите Ви, тогава може да сте сигурни ,че той няма нищо да наследи.
2.Да наследите родителите си , но да не успеете да се разведете преди да починете:товага той ще Ви наследи, включително и имотите от родителите Ви.
Изводът :Най-добре човек да се гръмне овреме! :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот killbill » 26 Ное 2009, 12:40

Може ли да се абстрахираш от мъжката солидарност и да ми обясниш... за ипотеката. Разбирам, че може би не е тук мястото за "шеги" с такива неща и че тук хората търсят съвети за реални проблеми, но наистина ми е интересно ...
killbill
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба