начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Акт за превишена скорост

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Акт за превишена скорост

Мнениеот matrici » 03 Дек 2009, 22:32

Преди месец,движейки се по главен път 1-5,покрай населено място с ограничение на скоростта 50км,и табели за населено място,бях засечен от скрити в лек автомобил/не полицейски/полицаи и сниман с камера,да се движа със скорост над огранечената,т.е.-85км.Абсолютна видимост,слънчево време,слаб трафик.Спрели полицайте на една отбивка,след лек завой,и дебнат.Спират ме,вземат ми талона,пишат акт,подписвам-в нарушение съм,и си продължавам по пътя.Казаха ми след 1 месец да отида в КАК,да си получа НП,да си платя 100лв.глоба за превишена скорост извън населено място от30 до 40км.,като за 1 месец ми вземат и книжката.
Отивам аз,както ми казаха след 1 месец да си платя глобата и си оставя книжката,но напразно.Няма НП,презавериха акта са още 1 месец.
Служителите в КАТ пък казаха,че глобата ще е 150лв.,тъй като в акта пише,че съм карал колата по път 1-5,в района на село Тулово,и нарушението е в населено място.Пътя минава покрай селото,а не през него.Питам:
1.Правилно ли съм санкциониран от полицаи от неполицейски автомобил?
2.В населено или извън населено място съм извършил нарушението?
3.Не се ли бавят нарочно НП,за да влезнат в сила по високите глоби,за които съобщиха днес по БТВ?
4.Има ли срок,в който трябва да се връчват НП,и ако е 1 месец,защо не се спазва,след като гражданите сме длъжни да спазваме определените от тях?
matrici
Младши потребител

Re: Акт за превишена скорост

Мнениеот hristo2834 » 03 Дек 2009, 23:08

Доста въпроси но хубавото е че е обжалваемо. Щом са ви презаверили акта имате още един месец да карате с него и през това време мислете тактики как да обжалвате. Дайте повече подробности, как е попълнен акта, има ли пропуски, писахте ли възражения, как ви увериха че показанията са именно от вашия автомобил?
hristo2834
Потребител

Мнениеот matrici » 04 Дек 2009, 21:58

В акта пише:На 05.11.2009г.в...ч.попът1-5 в с.Тулово посока север-юг управлява собств.л.а-л ............с рег.номер.......,като:
Движи се със скорост 85км./ч.при максимално разрешена 50км.за населено място,въведено с пътен знак н.11Скоростта е фиксирана и заснета със с-ма за видеоконтрол REDAR AUTOVIZION DIGITAL с измерител на скорост МПН ВЕЕ/// АО н.0001 с камера TS 08661 КАДЪР.....и /не мога да го разчета!/на водача с час,дата,скоето е нарушил чл.21/1/от/не мога да го расчета!/
Иззех като доказателства контролен талон номер........
/Вместо точките са данните,които нарочно не написвам,обяснимо защо./
Смятах се за виновен,затова нямах възражения.Само казах,че бързах,нямаше почти никакъв трафик,пътя е чист,времето слънчево и това е.Попитах каква ще е санкцията?Отговориха ми:100лв.и1 месец без книжка/за скорост от 30 до 40 км по вече от ограничената за това място/пътя минава извън селото и от дясно по посока на движението е ливади и ниви,без нито една постройка!/
Бях вече решил да си платя глобата и остана 1м.без книжка,макар,че за 30 г.шофьорски стаж нямам глоби или други санкции,но не съм си вадил златен талон.Докато...отидох в КАТ/описаното в началото/
matrici
Младши потребител

Мнениеот hristo2834 » 05 Дек 2009, 18:09

Изчакайте да излезе наказателното постановление и кажете какво пише там. Преди това е безпредметно да се коментира.
hristo2834
Потребител

Мнениеот nikiboy » 05 Дек 2009, 19:04

matrici написа: 1.Правилно ли съм санкциониран от полицаи от неполицейски автомобил?
2.В населено или извън населено място съм извършил нарушението?
3.Не се ли бавят нарочно НП,за да влезнат в сила по високите глоби,за които съобщиха днес по БТВ?
4.Има ли срок,в който трябва да се връчват НП,и ако е 1 месец,защо не се спазва,след като гражданите сме длъжни да спазваме определените от тях?

1. - естествено, че да. Моат да ви глобят и ако са цивилни и в извънработно време ако сте нарушил примерно знак за еднопосочна улица.
2. - ами а акта ви пише. НП се издава от началника на служителите съгласно данните попълнени в акта.
3. Дали може да се запази такава "тайна договорка" сред хиляди полицаи? Като се има предвид, че подготвят нов протест.
4. Има срок за издаване на НП, но е в пъти повече от един месец.

И аз имам няколко въпроса:
1. Карахте ли с превишена скорост, при знак за ограничение 50км/час?
2. Показаха ли ви видеозаписа на автомобила ви и скоростта, с която преминавате.
3. Защо не отворите ЗДвП и не видите какви санкции може да получите за това нарушение - http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541 ... DvP_BG.pdf , движили сте се с 35км/час над разрешеното. В акта ви пише в населено място или извън. Не забравяйте, че населеното място не започва от постройките, а от табелата. Тоест - вижте какво пише в акта ви. Предполагам е в десния ви джоб :wink:
nikiboy
Потребител

Назад към Административно право