начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

ответник по дело за разваляне на дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ответник по дело за разваляне на дарение

Мнениеот ikonomikabg » 06 Дек 2009, 19:54

съпруга ми заедно с брат си са привлечени като ответници по гдело за оспорване на дарение; мъжа ми е дарил 1/2 съсобственост от гарсониера на брат си. Дарението се оспорва от една жена , на която съпруга ми дължи пари. Имаме 1мес. срок за представяне на доказателства по делото. Моля кажете ми и маме ли право на правна помощ, как да напиша молба и към кого, съпруга ми няма доходи, за брат му не знам- и той ли не трябва да има доходи?. Моля също и ако някой иска да се заеме да ми пише на лс за да дам телефон. Тъй- като имаме вече 20 дневен срок от едномесечния, моля за по- бърза намеса. Тъй като аз ще се занимавам с нещата моля и за разбиране. Благодаря
става дума за София
ikonomikabg
Младши потребител

Re: ответник по дело за разваляне на дарение

Мнениеот law_master » 06 Дек 2009, 20:53

Значи подава се молба-декларация до съдът пред който делото е висящо. най-общо условието е да отговаряте на изискваниятта за предоставяне на месечни соц. помощи. С оглед на това че по презумпция лицето което подава молбата не е юрист, то и не са установени някакви специални реквизити, но все пак от молбата трябва да става ясно имотното състояние на молителя, за да може съдът да вземе решение. добре с молбата да представите и доказателства за сочените от вас факти.
Иначе по същество на казуса- доколкото разбирам от изложеното с/у съпругът ви и брат му е предявен отменителен иск по член 135 ЗЗД. Те се явяват факултативно необходими другари по делото, и до колкото това са на практика 2 отделни иска в едно и също производство, молбата за правна помощ следва да се преценява с оглед на всеки другар. (за последното може и да бъркам, нека колегите ме поправят)
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Re: ответник по дело за разваляне на дарение

Мнениеот ikonomikabg » 07 Дек 2009, 10:52

ок някой иска ли да го поеме да се свърже на лични, че няма време
ikonomikabg
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба