начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

СМЯНА НА ДЛЪЖНОСТ ПРИ БЕЗСРОЧЕН ТРУДОВ ДОГОВОР

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СМЯНА НА ДЛЪЖНОСТ ПРИ БЕЗСРОЧЕН ТРУДОВ ДОГОВОР

Мнениеот hrisi7 » 06 Мар 2010, 18:54

ОТ ТРИ ГОДИНИ РАБОТЯ В НОВООТКРИТ ОФИС И ПРЕДИ ГОДИНА, КОГАТО НАПУСНАХА ДВАМА КОЛЕГИ МЕ ПРЕНАЗНАЧИХА НА ПО-ВИСОКА ДЛЪЖНОСТ БЕЗ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК, СЕГА МИ ПРЕДЛАГАТ ДА МЕ ПРЕНАЗНАЧАТ НА ДРУГА ДЛЪЖНОСТ" ПО-ВИСОКА", БЕЗ ДА МИ СЕ ПРОМЕНЯ ЗАПЛАЩАНЕТО ИЛИ ОТГОВОРНОСТТА В РАБОТАТА, НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА ТОВА СЪС ШЕСТ МЕСЕЧЕН ИЗПИПТАТЕЛЕН СРОК... ПОДОЗИРАМ УЛОВКА, НО НЯМАМ ИЗБОР, КАК ДА Я ИЗБЕГНА?
КАКВИ СА ПРАВАТА МИ ? ИЗОБЩО ИМАМ ЛИ ТАКИВА?
hrisi7
Нов потребител

Re: СМЯНА НА ДЛЪЖНОСТ ПРИ БЕЗСРОЧЕН ТРУДОВ ДОГОВОР

Мнениеот rts » 08 Мар 2010, 14:34

Не е ясно защо нямате избор. Поговорете с ръководството - кажете им, че сте доволна от настоящата си длъжност и на този етап не претендирате за повишение - нека те да се видят принудени да обосноват необходимостта от промяна на длъжността Ви.
rts
Активен потребител

Мнениеот hrisi7 » 08 Мар 2010, 18:27

Именно в това откривам уловка... физически длъжността ми не се променя, само името и!?! Промяна в структурирането на звената, което е един вид само на документи, но пък чакащите за работа са много, а аз не съм ничие протеже..
hrisi7
Нов потребител

Мнениеот vanila_ce » 08 Мар 2010, 18:33

Не се съгласявайте!Уловката е елементарна.Преминавате на договор с изпитателен срок и ви съкращават по член 71 без предизвестие и обезщетение.
vanila_ce
Потребител

Мнениеот hrisi7 » 08 Мар 2010, 18:44

Ако не подпиша ще съкратят щата и отново на борсата...
hrisi7
Нов потребител

Мнениеот vanila_ce » 08 Мар 2010, 18:58

Но поне ще ви платят една заплата обезщетение.А при договор с изпитателен срок-нищо.
vanila_ce
Потребител

Назад към Трудово право