- Дата и час: 11 Фев 2025, 23:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да излъжем БНБ - някои глупави идеи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как да излъжем БНБ - някои глупави идеи
Как всяка община може да си създаде собствени пари?
условие НУЛА - жителите на общината да приемат новото платежно средство доброволно и да са се убедили в предимствата му
Първо - предлагам тези нови пари да са обезпечени с дървен материал т.е. общината да се задължи безусловно и без протест да разменя всяка "банкнота" за съответно количество дърва. Като втори източник на обезпечение служи традиционния български лев (и всякакви традиционни валути), сложен на депозит в банка. Друго условие е, общината да каже че приема да й се платят данъците САМО в тези хартийки.
Второ - технически новите пари ще са ценни хартийки с холограмче и номерче и на тях ще е записан "записа на заповед" от точка 1
Трето - парите ще "изгниват" т.е. те ще губят стойността си с някакъв процент от номинала си годишно, който ще се начислява всеки сезон или месец. Това е необходимо за да може общината да използва данък "гниене" за засаждане на нови гори. Това е най-ценния аспект на новата система. Защото всеки ще гледа да се отърве от гниещите пари най-напред (без да използва традиционните) и ще се засили скоростта на оборота. Нещо повече, когато трябва да се плати данък "гниене" всеки ще гледа да го направи възможно най-бързо. Данък "гниене" впоследствие може да се използа за пълно покритие на общинските разходи - т.е той заменя изцяло данъчната система.
Четвърто - тук сте вие. БНБ ще обяви ли тази схема за незаконна? на какво основание
условие НУЛА - жителите на общината да приемат новото платежно средство доброволно и да са се убедили в предимствата му
Първо - предлагам тези нови пари да са обезпечени с дървен материал т.е. общината да се задължи безусловно и без протест да разменя всяка "банкнота" за съответно количество дърва. Като втори източник на обезпечение служи традиционния български лев (и всякакви традиционни валути), сложен на депозит в банка. Друго условие е, общината да каже че приема да й се платят данъците САМО в тези хартийки.
Второ - технически новите пари ще са ценни хартийки с холограмче и номерче и на тях ще е записан "записа на заповед" от точка 1
Трето - парите ще "изгниват" т.е. те ще губят стойността си с някакъв процент от номинала си годишно, който ще се начислява всеки сезон или месец. Това е необходимо за да може общината да използва данък "гниене" за засаждане на нови гори. Това е най-ценния аспект на новата система. Защото всеки ще гледа да се отърве от гниещите пари най-напред (без да използва традиционните) и ще се засили скоростта на оборота. Нещо повече, когато трябва да се плати данък "гниене" всеки ще гледа да го направи възможно най-бързо. Данък "гниене" впоследствие може да се използа за пълно покритие на общинските разходи - т.е той заменя изцяло данъчната система.
Четвърто - тук сте вие. БНБ ще обяви ли тази схема за незаконна? на какво основание
- glasotnaroda
- Потребител
Re: Как да излъжем БНБ - някои глупави идеи
Човеко, спри се
То постове, то теми, лишени от всякакъв смисъл....Измисли нещо по- добро от "Капиталът" на Маркс,вземи си Нобеловата награда за това,пригоди новата си икономическа теория сам към действащата нормативна база в Бг. и тогава ще можем да си говорим нормално ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
П.С. В ерата на ПС-тата сме-да си чувал за виртуални пари
Що да хабим ценната дървесина ![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
И защо наивно си мислиш, че ако някой адвокат има идея как да "излъже БНБ" без пари милостиво ще я сподели с теб, вместо да се възползва от нея- в собствен интерес или в интерес на клиента си срещу отличен хонорар
Та нали точно ти не искаш да учиш 5 години, за да станеш икономист или юрист- искаш само да паразитираш върху знанията на колегите, а после да ги възприемаш като малоумни, че учат 5-6 години висше образование....щото ти си най- великият икомомически и юридически ум на вселената, тебе висше ти не требе-"да не съм Тъпунгер да уча 5 години"-това са твои думи "[quote="glasotnaroda"]измама - съзнателно въвеждане в заблуда с цел имотна облага
пребройте колко думи има в това изречение и си помислете дали наистина ме смятате че СЪМ ТЪПУНГЕР и не мога да схвана смисъла, че да се налага 5 години да уча право"
-ей от таз темичка viewtopic.php?f=17&t=41474
Искаш ползите от това образование, но без отговорностите и труда за придобиването му
И като си толкова велик, що снисхождаш до малоценните знания и умения на нас, нищожните адвокатчета, че и даже се интересуваш от нашето мнение -така да се каже чрез философска полемика, даваш ни "огромни "познания- и икономически, и юридически, казваш ни кое е правилно, кое- не е, учиш ни на ум и разум....?! Еххх, Свръхчовеко,ние не сме ти на нивото - оправяй се сам, Мислителю
И още -наивността след 30 год. възраст в Бг. се възприема като инфантилност![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
П.С. В ерата на ПС-тата сме-да си чувал за виртуални пари
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
И защо наивно си мислиш, че ако някой адвокат има идея как да "излъже БНБ" без пари милостиво ще я сподели с теб, вместо да се възползва от нея- в собствен интерес или в интерес на клиента си срещу отличен хонорар
Та нали точно ти не искаш да учиш 5 години, за да станеш икономист или юрист- искаш само да паразитираш върху знанията на колегите, а после да ги възприемаш като малоумни, че учат 5-6 години висше образование....щото ти си най- великият икомомически и юридически ум на вселената, тебе висше ти не требе-"да не съм Тъпунгер да уча 5 години"-това са твои думи "[quote="glasotnaroda"]измама - съзнателно въвеждане в заблуда с цел имотна облага
пребройте колко думи има в това изречение и си помислете дали наистина ме смятате че СЪМ ТЪПУНГЕР и не мога да схвана смисъла, че да се налага 5 години да уча право"
-ей от таз темичка viewtopic.php?f=17&t=41474
Искаш ползите от това образование, но без отговорностите и труда за придобиването му
И още -наивността след 30 год. възраст в Бг. се възприема като инфантилност
Последна промяна dred на 24 Апр 2010, 12:40, променена общо 3 пъти
- dred
- Потребител
дред,
идеята за обезценяващи се пари не е моя, и даже е практикувана в Австрия от общината Woergl през 1930те години. След това Австрийската централна банка забранява системата, понеже много общини са искали да я приложат и това директно застрашава монопола й.
Идеята парите да се обезпечат с ВЪЗОБНОВИМ енергиен източник - дървесина (а не злато или петролниДолари, както в момента) е моя, обаче. В смисъл не съм я видял досега никъде, въпреки че търсех с гугъла
Освен това не разбирам забележката ти за ценната дървесина и какво общо има с виртуалните пари? Няма пари, които да не са виртуални! Те са една измислица, огледален образ на нещо. В момента в света това нещо е петрола + около 95% "безналични" пари, създадени от банките и фондовите пазари чрез депозитната мултипликация + надуване на балони. Което значи че около 95% от парите са пряко родени от ОБЛИГАЦИОННОТО ПРАВО+религиозна вяра в "свободния" пазар.
затова ви пускам темата тук!
Това че гражданите ще използват пари обезпечени с дървесина не значи, че ще се изсече гората! или че всички граждани ще поискат в един момент да обърнат всички хартийки в дърва. Хартийките са много по-удобни при търговия
ето още една идея, която по 1 или друг начин се практикува вече сигурно:
общинско АД се създава и емитира акции, които се изкупуват от ДЗПО фондовете. АДто инвестира в дългосрочни проекти - гори, орехи, бадеми.
Така работещите днес, стават собственици на дивидент от гората, орехите и бадемите след 30 години. Не е ли прекрасно![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
идеята за обезценяващи се пари не е моя, и даже е практикувана в Австрия от общината Woergl през 1930те години. След това Австрийската централна банка забранява системата, понеже много общини са искали да я приложат и това директно застрашава монопола й.
Идеята парите да се обезпечат с ВЪЗОБНОВИМ енергиен източник - дървесина (а не злато или петролниДолари, както в момента) е моя, обаче. В смисъл не съм я видял досега никъде, въпреки че търсех с гугъла
Освен това не разбирам забележката ти за ценната дървесина и какво общо има с виртуалните пари? Няма пари, които да не са виртуални! Те са една измислица, огледален образ на нещо. В момента в света това нещо е петрола + около 95% "безналични" пари, създадени от банките и фондовите пазари чрез депозитната мултипликация + надуване на балони. Което значи че около 95% от парите са пряко родени от ОБЛИГАЦИОННОТО ПРАВО+религиозна вяра в "свободния" пазар.
затова ви пускам темата тук!
Това че гражданите ще използват пари обезпечени с дървесина не значи, че ще се изсече гората! или че всички граждани ще поискат в един момент да обърнат всички хартийки в дърва. Хартийките са много по-удобни при търговия
ето още една идея, която по 1 или друг начин се практикува вече сигурно:
общинско АД се създава и емитира акции, които се изкупуват от ДЗПО фондовете. АДто инвестира в дългосрочни проекти - гори, орехи, бадеми.
Така работещите днес, стават собственици на дивидент от гората, орехите и бадемите след 30 години. Не е ли прекрасно
- glasotnaroda
- Потребител
Не ме връщай във Ваймарската република-преживяла съм хиперинфлацията на Р.България в периода 1992-1998г. на територията на България
И по- добре прочети промененият ми предишен пост
Мисля, че твоите икономически съждения имат повече почва в екон.бг- тук работим с действащата нормативна база, а не измисляме безплатно текстовете на законопроектите за изменение на закона Х![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
И пак- апел към гласа от народа- Измисли нещо по- добро от "Капиталът" на Маркс,вземи си Нобеловата награда за това,синхронизирай новата си икономическа теория сам към действащата нормативна база в Бг. и тогава ще можем да си говорим нормално![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
И по- добре прочети промененият ми предишен пост
Мисля, че твоите икономически съждения имат повече почва в екон.бг- тук работим с действащата нормативна база, а не измисляме безплатно текстовете на законопроектите за изменение на закона Х
И пак- апел към гласа от народа- Измисли нещо по- добро от "Капиталът" на Маркс,вземи си Нобеловата награда за това,синхронизирай новата си икономическа теория сам към действащата нормативна база в Бг. и тогава ще можем да си говорим нормално
- dred
- Потребител
приемам забележката!
но с 1 но
ВИЕ също измисляте законите! няма какво да се лъжем
защото е логично да си юрист, че да можеш да напишеш законопроект
(иначе идеята зад текста, може да я даде всеки)
Освен това вие знаете отлично как да заблудите депутатите, когато гласуват, защото примерно те си мислят че гласуват за обществен интерес Х, а то текста така сте го написали, че изодзад се промушват и частни интереси У (в доста случаи противоречащи на Х)
в този смисъл форума е място, където не само се обсъжда настоящото положение, а би трябвало да подухва и малко вятър на промяната.
знам, че сега сте се заели да си оправяте вашата къщурка - съдебната система
но нищо не пречи паралелно да се дават и други предложения
защото вие - юристите - сте част от властта! по-точно превеждате от и на езика на властта. днес си адвокат, утре си член на парламентарна комисия, вдруги ден - съдия. Вие сте едни и същи хора!
но тя - властта - идва от нас. И затова сте като едно огледало, което трябва да отрази трептенето от народа
затова пиша И във вашия форум - не, че се имам за говорител на народа, разбираш ли.
А просто съм идентифицирал огледалото и изстрелвам облъчване към него
П.С. община Woergl в Австрия остава почти незасегната от инфлацията. Именно затова другите общини проявили любопитство
но с 1 но
ВИЕ също измисляте законите! няма какво да се лъжем
Освен това вие знаете отлично как да заблудите депутатите, когато гласуват, защото примерно те си мислят че гласуват за обществен интерес Х, а то текста така сте го написали, че изодзад се промушват и частни интереси У (в доста случаи противоречащи на Х)
в този смисъл форума е място, където не само се обсъжда настоящото положение, а би трябвало да подухва и малко вятър на промяната.
защото вие - юристите - сте част от властта! по-точно превеждате от и на езика на властта. днес си адвокат, утре си член на парламентарна комисия, вдруги ден - съдия. Вие сте едни и същи хора!
но тя - властта - идва от нас. И затова сте като едно огледало, което трябва да отрази трептенето от народа
затова пиша И във вашия форум - не, че се имам за говорител на народа, разбираш ли.
А просто съм идентифицирал огледалото и изстрелвам облъчване към него
П.С. община Woergl в Австрия остава почти незасегната от инфлацията. Именно затова другите общини проявили любопитство
- glasotnaroda
- Потребител
glasotnaroda написа:приемам забележката!
но с 1 но
ВИЕ също измисляте законите! няма какво да се лъжем![]()
А просто съм идентифицирал огледалото и изстрелвам облъчване към него![]()
Хахахаха... аз съм обикновен адвокат- цивилист от София и НЯМАМ АПЕТИТИ КЪМ ВЛАСТТА
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Според мен мястото за разцъфтяването на пролетта на Вашето недоволство трябва да бъде http://www.parliament.bg/?page=home&lng=bg&r=n
Последна промяна dred на 24 Апр 2010, 13:40, променена общо 1 път
- dred
- Потребител
ти си обикновен адвокат, ама в кафенето си бъбриш със съдията и другите колеги - ти също си част от простия народ, но в същото време си малко по-близо до властта.
и моята цел не е да се харесам на някой, а да предизвикам дискусия, малко размисъл ако щете.
Па, току виж повече юристи загреят какво не е наред в съдебната ви къщурка и защо не можете да си оправите собствените бакии.
Една от институциите, която СЪЗДАВА пари е Съда! С всяко съдебно решение за обезщетения и глоби - нови пари се създават, нови облигационни отношения. Тази забележка е много важна, за да ви подскажа силата, която имате! А поради една или друга причина - тази власт и сила са обезсилени и в момента сме в кръвожадните лапи на частните банки.
П.С. със средно образование съм - икономически техникум - безработен - 65лв соц помощ получавам. В момента се лекувам със скъпоструващи лекарства за 18 000лв от НЗОК. Аз ли помагам да се източва държавата или държавата помага за да се плащат скъпите цени, оправдани със скъпи патенти, които самата държава предоставя. Но моля да не се коментира П.С. - голям оффтопик
и моята цел не е да се харесам на някой, а да предизвикам дискусия, малко размисъл ако щете.
Па, току виж повече юристи загреят какво не е наред в съдебната ви къщурка и защо не можете да си оправите собствените бакии.
Една от институциите, която СЪЗДАВА пари е Съда! С всяко съдебно решение за обезщетения и глоби - нови пари се създават, нови облигационни отношения. Тази забележка е много важна, за да ви подскажа силата, която имате! А поради една или друга причина - тази власт и сила са обезсилени и в момента сме в кръвожадните лапи на частните банки.
П.С. със средно образование съм - икономически техникум - безработен - 65лв соц помощ получавам. В момента се лекувам със скъпоструващи лекарства за 18 000лв от НЗОК. Аз ли помагам да се източва държавата или държавата помага за да се плащат скъпите цени, оправдани със скъпи патенти, които самата държава предоставя. Но моля да не се коментира П.С. - голям оффтопик
- glasotnaroda
- Потребител
glasotnaroda написа:ти си обикновен адвокат, ама в кафенето си бъбриш със съдията и другите колеги - ти също си част от простия народ, но в същото време си малко по-близо до властта.
Ами обърнете се към Висшия съдебен съвет -там са магистратите предимно
Адвокатите са със свободна професия- нямат шефове над главите си, няма задължителна йерархия...
А да будите нечия съвест със знанията си на "недоучка"- както навремето се изразяваха братята руснаци за определена категория хора -напр. като Вас -не става - искат се реални знания и познания, а не откъслечни икономически и псевдоюридически знания ,придобитио от вас, за да направите елементарна полемика даже със студент 5ти курс на специалността "право"
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Ей този факт от реалността имам предвид:
"Аз съм съставител на финансови отчети. Един мой клиент за счетоводство, ме помоли да му направя регистрация на ново дружество ЕООД. Аз реших да се пробвам. Не съм адвокат но познавам документите които се подават. Действам по електронен път всичко плащания и подаване на документи.
Д1 мина успешно – о.к. казах си останалото е фасулска работа. Ноооооо.. Но ми отказаха за това че съм избрал грешно основание за в пълномощното. Аз използвах чл.15, ал.2, т.2 и чл.15, ал.3 от Закона за търговския регистър. Отказът беше 1-во не си адвокат?!? 2-ро чл.15, ал.3 дава право да вписващ само ГФО, като съставител на финансови отчети...."
- dred
- Потребител
дред,
аз не трябва да уча 5 години право, за да виждам че ситуацията е шит и образованите, умни глави докъде са ни докарали.
затова понеже не мога да говоря езика ВИ, аз говоря на прост човешки език къмто огледалото. Вий го превеждайте на джагара-джугара юридически!
колкото до оод-то - абсолютно всеки осмокласник трябва да е в състояние да регистрира оод самичък по телефона или интернет - това се нарича улеснение за започване на бизнес!
Не е необходимо да си усложняваме сами живота повече, отколкото е необходимо.
Тука е "парадокса" на вашата професия, защото вие смятате, че колкото по-сложно толкоз повече работа за вас. Аз пък смятам че трябва да е елементарно, ама понеже съм зает с конкретни задачи и не ми стига времето да ви преотстъпя на вас част от задълженията срещу заплащане.
членовете на ВСС най-вероятно говорят на такъв Джагара-джугара диалект, че са забравили нормалния човешки. Дано да четат форума, все пак. Освен това, аз още не съм погледнал къмто вашата къща сериозно, давайки ви още време сами да си я оправите. В този смисъл предложения към ВСС нямам, освен това да се заемат сериозно с приземяването и научаването на човешки език.
ама голям оффтопик пак, сам си разводнявам темата![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
аз не трябва да уча 5 години право, за да виждам че ситуацията е шит и образованите, умни глави докъде са ни докарали.
затова понеже не мога да говоря езика ВИ, аз говоря на прост човешки език къмто огледалото. Вий го превеждайте на джагара-джугара юридически!
колкото до оод-то - абсолютно всеки осмокласник трябва да е в състояние да регистрира оод самичък по телефона или интернет - това се нарича улеснение за започване на бизнес!
Тука е "парадокса" на вашата професия, защото вие смятате, че колкото по-сложно толкоз повече работа за вас. Аз пък смятам че трябва да е елементарно, ама понеже съм зает с конкретни задачи и не ми стига времето да ви преотстъпя на вас част от задълженията срещу заплащане.
членовете на ВСС най-вероятно говорят на такъв Джагара-джугара диалект, че са забравили нормалния човешки. Дано да четат форума, все пак. Освен това, аз още не съм погледнал къмто вашата къща сериозно, давайки ви още време сами да си я оправите. В този смисъл предложения към ВСС нямам, освен това да се заемат сериозно с приземяването и научаването на човешки език.
ама голям оффтопик пак, сам си разводнявам темата
- glasotnaroda
- Потребител
glasotnaroda написа:дред,
ама голям оффтопик пак, сам си разводнявам темата
Само да не започнете сега "Джагара-джугара " програмистки диалект
Но по ми се чини, че говорите пубертетски език- с познанията от Търговската гимназия , не сте пълнолетен и изобщо се вземате твърде на сериозно за минималния обем знания,които имате
А за подчертания текст- не ВИЕ МИ ПРЕДОСТЪПВАТЕ МИЛОСТИВО НЯКАКВО СВОЕ ПРАВО, А ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ МИ Е ПРЕДОСТАВИЛА ОПРЕДЕЛЕНО ПРАВО -ДИПЛОМАТА ЗА ПРАВОСПОСОБНОСТ НА ВСЕКИ ЮРИСТ СЕ ИЗДАВА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО, А НЕ ПОРАДИ БЛАГОВОЛЕНИЕТО НА НИКА "ГЛАСОТНАРОДА"
- dred
- Потребител
glasotnaroda написа:дред,
аз не трябва да уча 5 години право, за да виждам че ситуацията е шит и образованите, умни глави докъде са ни докарали....
Тука е "парадокса" на вашата професия, защото вие смятате, че колкото по-сложно толкоз повече работа за вас. Аз пък смятам че трябва да е елементарно, ама понеже съм зает с конкретни задачи ...
О, ама Вие имате "конкретни задачи'- по математика или по икономикс ....или решавате задачи за 9ти клас
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
И още - моля, пишете на книжовен български език-ние, българските юристи не разбираме чуждици като "шит"-само знаем, че така се изразяват пубертетите в братска Великобритания....
- dred
- Потребител
вижте какво, скъпа, дред
не е ли вярно че някои "експертни" оценители получават стотаци за висшето изкуство да изчислят резултата от 4 по 4 минус 3 делено на 12 и да се подпишат отдолу. Аз съм виждал такива дивотии и съм се чудил защо не извикат племенника ми - третокласник, да получи той парата.
А вие?
Освен това конкретните задачи може би е неправилен термин. Имах предвид, че аз с удоволствие се занимавам с работи към които изпитвам интерес. Примерно това че мога да закова райбер на стената не значи че изпитвам удоволствие от това. Затова викам Жечо да ми го закове, пък аз му оправям кранчето, щото кранчетата по ме кефят. Това се нарича общество.
Но да ми се твърди че САМО специалиста райберист с диплома ще ми закове райбера, щото тоя райбер е направен егати сложния - ето това не го разбирам.
както и да е
темата беше за нещо друго, пък ний се караме като стари лелки за глупости
може би заради езика
аз ли не умея вашия език, или вие моя и на какъв език ще си приказваме?
не ми казвайте - въпросът е риторичен
или въпроса е аз ИМАМ ЛИ ПРАВО да вляза в храма и да говоря човешки, а не черковно славянски?
Или въпроса е аз имам ли право да задам въпрос защо вий - много учените - докарахте нас - простия лумпен-пролетариат - до просешка тояга.
Или положението е цветущо следователно аз да не се меся. Има си по-умни от мен и учили!
ВИДЯХМЕ ВИ, акъла
сега се махайте, и ми дайте да си закова райбера!![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
не е ли вярно че някои "експертни" оценители получават стотаци за висшето изкуство да изчислят резултата от 4 по 4 минус 3 делено на 12 и да се подпишат отдолу. Аз съм виждал такива дивотии и съм се чудил защо не извикат племенника ми - третокласник, да получи той парата.
А вие?
Освен това конкретните задачи може би е неправилен термин. Имах предвид, че аз с удоволствие се занимавам с работи към които изпитвам интерес. Примерно това че мога да закова райбер на стената не значи че изпитвам удоволствие от това. Затова викам Жечо да ми го закове, пък аз му оправям кранчето, щото кранчетата по ме кефят. Това се нарича общество.
Но да ми се твърди че САМО специалиста райберист с диплома ще ми закове райбера, щото тоя райбер е направен егати сложния - ето това не го разбирам.
както и да е
темата беше за нещо друго, пък ний се караме като стари лелки за глупости
може би заради езика
аз ли не умея вашия език, или вие моя и на какъв език ще си приказваме?
не ми казвайте - въпросът е риторичен
или въпроса е аз ИМАМ ЛИ ПРАВО да вляза в храма и да говоря човешки, а не черковно славянски?
Или въпроса е аз имам ли право да задам въпрос защо вий - много учените - докарахте нас - простия лумпен-пролетариат - до просешка тояга.
Или положението е цветущо следователно аз да не се меся. Има си по-умни от мен и учили!
ВИДЯХМЕ ВИ, акъла
сега се махайте, и ми дайте да си закова райбера!
- glasotnaroda
- Потребител
glasotnaroda написа:...... сега се махайте, и ми дайте да си закова райбера!
Брях, да му се не знае - чак и команди раздава.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
П.П. Впрочем, аз оприличавам "glasotnaroda" на Керелов.
-
Melly - Старши потребител
Вари го, печи го...пак няма да вдене.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
хора, вий не разбирате
петролът свършва до 30 год, горите се секат,
няма време
това за което говоря трябва да е направено отдавна
стига сте се чесали и туткали - на децата си в къв свят ще оставите
затова съм нетърпелив, ядосан и избухлив - страх ме е
вий ко направихте досега?
факти от днес:
вести.бг - съда пусна задържания за убийство на 16 годишен във Варна
вести.бг - сега ще кърпим бюджета чрез приватизация, парите нямало да ходят в сребърния пенсионен фонд - демек продаваме кравата и нивата да си платим рушвета за престоя в болницата СЕГА
ми после?
приватизация на ВИК?
абсурд ама факт: когато земята беше държавна ТКСЗ произвеждаха 5 пъти повече
абсурд ама факт: пушим китайско виктори
абсурд ама факт: купуваме китайски найлонови мартеници
и в австрия да отидете няма да избягате!
пробвайте в норвегия!
ако искате направете нещо и в българия, де
ако искате спинкайте сладък сън и като се събудите ще си видите земята, за която умря Ботев - собственост на гръцко-австрийски банкери с изсечени гори, изпродадени въглища(НЕк--->чужди капиталисти)
аз всеки ден вдигам скандали в институциите, водя дела и смуча ранитидини
нищо не искам да вдявам и разбирам - искам си чистата и свята република!
и ме е страх, че животоспасяващите лекарства, които са второто по големина перо на вноса на българия (плащани от НЗОК - демек източване) са защитени с някакви патенти...
това не е човешко общество! аз съм маймуна!
ще ви кажа 1 нещо: като бях 6ти клас в часа по труд и творчество ни накараха да сме направили дизайн на бояджийски валяк. Представих с блясък в очите моя дизайн на учителя и получих слаб - 2 - и емоционално-невротично разстройство, което преодолях за 2 часа. След 5 години си видях дизайна да се предлага от ВС телешоп...Е, не си мислете, че съм им пратил идеята. Глупости. Просто я видях и си я познах. И се сетих за тази забравена травма, която даскала ми причини. И се чувствам добре
нека греша!
до нови срещи когато ще си плямпам сам на себе си глупости за ДЗПО в раздела осигурително право![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
петролът свършва до 30 год, горите се секат,
няма време
това за което говоря трябва да е направено отдавна
затова съм нетърпелив, ядосан и избухлив - страх ме е
вий ко направихте досега?
факти от днес:
вести.бг - съда пусна задържания за убийство на 16 годишен във Варна
вести.бг - сега ще кърпим бюджета чрез приватизация, парите нямало да ходят в сребърния пенсионен фонд - демек продаваме кравата и нивата да си платим рушвета за престоя в болницата СЕГА
ми после?
приватизация на ВИК?
абсурд ама факт: когато земята беше държавна ТКСЗ произвеждаха 5 пъти повече
абсурд ама факт: пушим китайско виктори
абсурд ама факт: купуваме китайски найлонови мартеници
и в австрия да отидете няма да избягате!
пробвайте в норвегия!
ако искате направете нещо и в българия, де
ако искате спинкайте сладък сън и като се събудите ще си видите земята, за която умря Ботев - собственост на гръцко-австрийски банкери с изсечени гори, изпродадени въглища(НЕк--->чужди капиталисти)
аз всеки ден вдигам скандали в институциите, водя дела и смуча ранитидини
нищо не искам да вдявам и разбирам - искам си чистата и свята република!
и ме е страх, че животоспасяващите лекарства, които са второто по големина перо на вноса на българия (плащани от НЗОК - демек източване) са защитени с някакви патенти...
това не е човешко общество! аз съм маймуна!
ще ви кажа 1 нещо: като бях 6ти клас в часа по труд и творчество ни накараха да сме направили дизайн на бояджийски валяк. Представих с блясък в очите моя дизайн на учителя и получих слаб - 2 - и емоционално-невротично разстройство, което преодолях за 2 часа. След 5 години си видях дизайна да се предлага от ВС телешоп...Е, не си мислете, че съм им пратил идеята. Глупости. Просто я видях и си я познах. И се сетих за тази забравена травма, която даскала ми причини. И се чувствам добре
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
нека греша!
до нови срещи когато ще си плямпам сам на себе си глупости за ДЗПО в раздела осигурително право
- glasotnaroda
- Потребител
по отношение на икономиката на знанието и некои съображения за разходите за образование
когато ви дам 1 кило сирене ще искам 5лв щото аз няма да имам 1 кило сирене
когато ви дам 1 информация ще искам 0лв щото аз продължавам да си я имам
и даже с детска наивност ще поискам и вие да ми разкажете нещо интересно...
it is as simple as that, darling
другото се нарича религиозна псевдонаука "право на интелектуална...собственост"
П.С. направо настръхвам при мисълта какво ако нютон си беше патентовал ноу хауто на интегралното смятане, като вид производствен процес. Днес, обаче, сякаш че алгоритъма на гугъл е частен! Майко мила - жива да не бях и жива да не съм - даже и ДНКто на ГМОтата е частно![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
когато ви дам 1 кило сирене ще искам 5лв щото аз няма да имам 1 кило сирене
когато ви дам 1 информация ще искам 0лв щото аз продължавам да си я имам
и даже с детска наивност ще поискам и вие да ми разкажете нещо интересно...
it is as simple as that, darling
другото се нарича религиозна псевдонаука "право на интелектуална...собственост"
П.С. направо настръхвам при мисълта какво ако нютон си беше патентовал ноу хауто на интегралното смятане, като вид производствен процес. Днес, обаче, сякаш че алгоритъма на гугъл е частен! Майко мила - жива да не бях и жива да не съм - даже и ДНКто на ГМОтата е частно
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- glasotnaroda
- Потребител
glasotnaroda написа:това за което говоря трябва да е направено отдавна
Извинявай, но какво си направил ти за спасението на света? И с какво право обвиняваш другите, че нищо не са направили?
Нека видим твоя личен пример.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
"аз всеки ден вдигам скандали в институциите, водя дела и смуча ранитидини"
да речем че това правя + стремеж към дискусия за разрешаване на проблема
и съм пуснал идеята и в бгхеп форума на българите в англия. там естествено народа не ме обвини че се правя на по-умен от тях и в дискусията се избистриха основните моменти и пречки. Най-съществените от които:
1. яростна съпротива от властимащите,"привилегированите" и надрусаните със сатанистка пропаганда чрез образователните институции и медиите за запазване на самоубийственото статукво, дори с цената на убийства на хората призоваващи здравия разум - Джон Ленън, Исус, Дизел, Галилей...голям е списъка
2. въпроса не е дали ще има пари за риба, а дали ще има риба в реката
ето линк към същата тема в бгхелп: http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F ... F2%E0.html
точка 1 ми даде обяснение за вашия (и моя) неуспех, така че свалям атаката и гнева ми утихва за да се подготви за "изкуството на войната". Изкуството на войната учи, че някои скрити капанчета, хитрости и засади са за предпочитане. Демек като паднеш в кравешкото тортище да не чуруликаш много. Както и че психологичската война е най-страшната.
Изглежда е необходимо да намеря и прочета някои китайски трактати...И какво може да оправдае подлото поведение от морална гледна точка.
Целта оправдава средствата
или
Кауза, която води до проливането на детска сълза е безмислена.
и може би някакъв отговор има в теория на възпитанието и педагогиката![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
и съм пуснал идеята и в бгхеп форума на българите в англия. там естествено народа не ме обвини че се правя на по-умен от тях и в дискусията се избистриха основните моменти и пречки. Най-съществените от които:
1. яростна съпротива от властимащите,"привилегированите" и надрусаните със сатанистка пропаганда чрез образователните институции и медиите за запазване на самоубийственото статукво, дори с цената на убийства на хората призоваващи здравия разум - Джон Ленън, Исус, Дизел, Галилей...голям е списъка
2. въпроса не е дали ще има пари за риба, а дали ще има риба в реката
ето линк към същата тема в бгхелп: http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F ... F2%E0.html
точка 1 ми даде обяснение за вашия (и моя) неуспех, така че свалям атаката и гнева ми утихва за да се подготви за "изкуството на войната". Изкуството на войната учи, че някои скрити капанчета, хитрости и засади са за предпочитане. Демек като паднеш в кравешкото тортище да не чуруликаш много. Както и че психологичската война е най-страшната.
Изглежда е необходимо да намеря и прочета някои китайски трактати...И какво може да оправдае подлото поведение от морална гледна точка.
Целта оправдава средствата
или
Кауза, която води до проливането на детска сълза е безмислена.
и може би някакъв отговор има в теория на възпитанието и педагогиката
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- glasotnaroda
- Потребител
[quote="glasotnaroda"]"аз всеки ден вдигам скандали в институциите, водя дела и смуча ранитидини"
Ами тръгнал си по грешен път-по-добре ще е да завършиш политика в Ю.К.или директно да влезеш в Парламента като народен представител, за да влияеш активно върху промените на законите и ситуациите в Бг.
А до сега реално спасил ли си живота, психичното и физическото здраве поне на 1 дете ,на което не си биологичен родител и с което нямаш никаква роднинска връзка или нечий чужд живот независимо от цвят на кожата, националност,вероизповедание и т.н.
Аз съм го правила и като лекар, и като адвокат.
ТИ КОЛКО ЧОВЕШКИ ЖИВОТА СПАСИ РЕАЛНО ?!![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Ами тръгнал си по грешен път-по-добре ще е да завършиш политика в Ю.К.или директно да влезеш в Парламента като народен представител, за да влияеш активно върху промените на законите и ситуациите в Бг.
А до сега реално спасил ли си живота, психичното и физическото здраве поне на 1 дете ,на което не си биологичен родител и с което нямаш никаква роднинска връзка или нечий чужд живот независимо от цвят на кожата, националност,вероизповедание и т.н.
ТИ КОЛКО ЧОВЕШКИ ЖИВОТА СПАСИ РЕАЛНО ?!
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
- dred
- Потребител
glasotnaroda написа:и съм пуснал идеята и в бгхеп форума на българите в англия.
.........
Ясно, ти си онзи korry от Елхово, който не можеше да си върне кредита към ОББ и имаше ПАМ за напускане на страната и се жалеше чак във ВАС /а след това - и за Страсбург се готвеше/.
Как така си на 500 лева заплата, след като беше безработен? ЧСИ Ирина Христова още ли не ти е запорирала заплатата
-
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|