начало

Встъпи новото ръководство на Софийската адвокатска колегия Встъпи новото ръководство на Софийската адвокатска колегия

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот magi_jeleva » 29 Юни 2010, 22:08

да, прав сте.
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот igli4ka66 » 29 Юни 2010, 22:18

Съгласна...
Дано да не се наложи,след като видим резултатите от конкурсите за младши магистрати,да даваме същите съвети и за тези позиции...
:D :D :D
Хайдеееееее,настроение колеги,нещо се поотпуснахте...или четете?Аз не мога да седна да чета още.
igli4ka66
Потребител

Мнениеот ekzorsist » 30 Юни 2010, 13:20

колега, Квалифициран... пише се юрисконсулт :!:
ekzorsist
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 30 Юни 2010, 14:11

Голям праз колега!!! :D
Исках да кажа, че го изживявам на свой гръб и пожелавам на хората, :D :D :D да не го изпитват на техен.
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот prousa » 30 Юни 2010, 15:08

Колеги,
Знаете ли телефона на Крис Матурата, че искам да го питам кога ще излязат резултатите?
prousa
Младши потребител

Мнениеот bruck » 30 Юни 2010, 23:26

kvalificiran1 написа:Koлеги, НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ за юристконсулти в държавната администрация, ще съжалявате!

Колега,да не би да имаш предвид програма "Старт на кариерата"?
bruck
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 01 Юли 2010, 09:36

браво бе игличка, още не си седнала да четеш, засрами се :D :D :D . какво чакаш още? шегувам се, мислех че само аз не съм почнал още както трябва да чета, но имало и други от моята партия. установих че на работа въобще не е лесно да се чете. а и не спира да ме тормози мисълта, дали има смисъл. наистина бавенето на резултатите действа здраво на нервите ни. между другото сигурно вече сте видели, но все пак да кажа за това какво ни готви попова. вече конкурси за младши само при необходимост. сами се сещате какво значи това. няма да помиришем конкурс сигурно 10 години, или ще има някой с 5-10 места след 3 години ей така за замазване на очите. затварят тотално системата за младите хора и съм страшно бесен от това. изключителна недалновидност. но.......така е. назначиха си децата( и даже хотели в приморско им вдигнаха), кр.ч го предадоха и вече си нямат касиер така, че вече не сме им нужни
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот prousa » 01 Юли 2010, 10:28

Прав си тези конкурси ще станат като за нотариуси и ЧСИ-та - само по необходимост.
prousa
Младши потребител

Мнениеот megi_st » 01 Юли 2010, 11:37

bobi_vasilev написа:между другото сигурно вече сте видели, но все пак да кажа за това какво ни готви попова. вече конкурси за младши само при необходимост. сами се сещате какво значи това. няма да помиришем конкурс сигурно 10 години, или ще има някой с 5-10 места след 3 години ей така за замазване на очите.

Къде и какво точно е казала Попова. Това ми се вижда малко вероятно, защото ако няма младши, то после районните само от вън ли ще ги назначават? Мисля, че не това е идеята, а точно обратното - първо новите кадри в системата да се обучат от страшите съдии при ОС, а след това да се пуснат сами да гледат дела.
megi_st
Нов потребител

Мнениеот pogled » 01 Юли 2010, 12:28

Хайде да излизат вече тези резултати, че си пропиляхме лятото в нерви и напрежение!
Не знам за вас, но аз не мога да чета пълноценно в тази ситуация на несигурно очакване. А материалът е толкова много, че ако все пак бъдем допуснати до устен изпит, е необходима сериозна подготовка и време за нея. За писмения изпит не ми стигна времето да прочета въпросите по Граждански процес. Планирах да направя това, докато чакам резултатите от писмения. Само че психиката в даден момент се изчерпва. И не виждаш смисъл в нищо, особено ако ни си сигурен в достойното си представяне.
За съжаление, оставих се на мрачното очакване да ме завладее напълно!
pogled
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 01 Юли 2010, 12:48

Kолега, за психиката напълно Ви разбирам, но какво значи, че не сте сигурен в достойното си представяне?
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 01 Юли 2010, 14:23

колежке megi_st вероятно аз съм се изразил неправилно. ако попова беше само казала нещо щеше да е добре. проблема е че става въпрос за законопроект който наесен влиза в народното събрание и който можеш да намериш в сайта на МП. в него пише дословно това- конкурси за младши по необходимост като преценката за това е на ВСС. и като имаш предвид 2 неща- младшите не са особено долюбвани от всс( считат конкурсите за досадно задължение и отдавна готвеха балтията) и второ, че законопроекта ще бъде приет( едва ли някой се съмнява в това) сама си направи сметка как здраво ще ни порежат. шанса е само сега, но не знам дали въобще ще стигна до устен. намерих си някои грешки, но се явявам за пръв път и нямам представа за кое колко свалят. а и тази неяснота. дразни ме, нерви ме и не мога да започна да чета съсредоточено. от това съветвам да се възползват всичките ми конкуренти, защото по принцип на устен съм много силен :D :D :D шегувам се
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 01 Юли 2010, 14:28

а ти pogled в последните си две изречения си описал по перфектен начин моето собствено настроение. на излизане от изпита имах усещането че съм се представил добре, но сега вече не съм сигурен в нищо. а и нали знаете как е. всеки ден докато се занимаваш с нещо и току в съзнанието ти изневиделица се появи съзнание за нещо което си сгрешил. а на мен това ми се случва няколко пъти :D
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 01 Юли 2010, 14:32

между другото аз преди няколко дни направих прогноза, че тази година ше бием всички рекорди по ниски оценки и общ бал и колкото повече мисля по казуса толкова повече се убеждавам в това. просто беше несравнимо по-труден в сравнение с минали години. и като се има предвид, че миналата година последният класиран за младши е със бал 15.40 , както сочи личният информационен фонд, който поддържам, а това въобще не е голям бал, сами се представете какво ще е сега
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 01 Юли 2010, 14:37

но да става каквото ще става. поне да свършва всичко, защото аз вече физически съм изчерпан. между другото има ли някой информация за поименния състав на комисиите, че ми е любопитно. или ВСС ги крият нарочно да не би да ги подкупим :D
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 01 Юли 2010, 14:49

колежке megi_st като влезеш погледни направо чл.176ал.1 от законопроекта. между другото предвидено е бала вече да се образува само от оценките на писмения и устния а тези от държавния само в случай на равен бал
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот kiara. » 01 Юли 2010, 15:14

bobi_vasilev,гарантирам ти,че ще има 6-ци,така че не се притеснявай за това...все пак казусът се отваря в деня на изпита,който започва от 00ч. на 12 или 19.о6 :twisted:
kiara.
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 01 Юли 2010, 16:12

Колеги изкам да ви посъветвам да не мислити за възможни нагласени работи, а просто наистина да пожелаем на достойните за съдебната власт да влязат там.
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот kiara. » 01 Юли 2010, 16:31

kvalificiran1,само че само с пожелания не става...
kiara.
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 01 Юли 2010, 16:39

kiara. написа:kvalificiran1,само че само с пожелания не става...

Така е колега, става с много знания, четене, труд и най-вечв късмет!
kvalificiran1
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити