начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Увонение по чл.328 т.1 ?????

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увонение по чл.328 т.1 ?????

Мнениеот setbul » 08 Юли 2010, 12:00

Моля пак за инфо и съвет.
Последните 15 месеца имам 13 с платени осигуровки.
Сегашният ми работодател ми връчи в началото на месеца предизвестие за уволнение по чл 328 т.1 от КТ
(чл. 328 (Изм. - ДВ, бр. 21 от 1990 г., бр. 100 от 1992 г.) (1) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл. 326, ал. 2 в следните случаи:
1. при закриване на предприятието;)
Въпроса ми при положение че имам 17г. трудов стаж и през последните 2 години съм осигуряван на 1200 лв бруто,колко време и в какъв размер би трябвало да ми бъде паричното обезщетение от НОИ (Трудовата борса)?
setbul
Младши потребител

Re: Увонение по чл.328 т.1 ?????

Мнениеот vanila_ce » 08 Юли 2010, 19:01

boromy написа:
setbul написа:Моля пак за инфо и съвет.

И ПАК ще ти кажа- на консултация при адвокат. Принципно е 70 % , но няма кой да ти пресмята заплатите и осигуровките

Точно за това адвокат не трябва.Обезщетението от БТ ще бъде 60% от брутната ви заплата за последните 9 месеца.Дали са внасяни осигуровки не ви касае стига работодателят да е подавал Д1.При 17 години стаж ще получавате обезщетение 10 месеца.
vanila_ce
Потребител

Re: Увонение по чл.328 т.1 ?????

Мнениеот Melly » 09 Юли 2010, 12:19

vanila_ce написа:
boromy написа:
setbul написа:Моля пак за инфо и съвет.

И ПАК ще ти кажа- на консултация при адвокат. Принципно е 70 % , но няма кой да ти пресмята заплатите и осигуровките

Точно за това адвокат не трябва.Обезщетението от БТ ще бъде 60% от брутната ви заплата за последните 9 месеца.Дали са внасяни осигуровки не ви касае стига работодателят да е подавал Д1.При 17 години стаж ще получавате обезщетение 10 месеца.

Виж ти, бравос! Отпадна ми едно гайле. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Данъчно право