начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Запитване

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запитване

Мнениеот safeto » 10 Юли 2010, 22:07

Здравейте, имам проблем в работата. Работя на 16 часови смени, 2 на 2 дни. Заплатата ми бе намалена на 525 лв. Няма заповед за сумарно работно време, а работя и събота, и неделя + празниците, взависимост от това как ми се падне по график. Не ми се плаща нищо допълнително, а и ме осигоряват на 350 лв. Какво бих могал да предпиеме ?
safeto
Нов потребител

Re: Запитване

Мнениеот kazimirc4 » 10 Юли 2010, 22:37

Твърде много нарушения на трудовото законодателство има в 4 изречения.Запитването Ви не е сложно, сложни са последствията за този, който ще търси законните си права.Сигурно в договора Ви е записано, че работите на 8-часов работен ден при 5-дневна работна седмица с 2 почивни дни, с основна РЗ от 350 лв., също и на всички, които работят същата работа.Преди да Ви отговоря, Вие трябва да си отговорите на един въпрос-ще посмея ли да рискувам получаваното възнаграждение, сигурност, трудов стаж...От отговора ще зависят следващите действия. Сам ще е много трудно да се справите.
kazimirc4
Потребител

Назад към Трудово право