начало

ВАС решава: Обществена информация ли са актовете и данните по разследвания и прокурорски проверки ВАС решава: Обществена информация ли са актовете и данните по разследвания и прокурорски проверки

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот mishi_83 » 22 Юли 2010, 19:10

kvalificiran1 написа:Колега, от сърце ти пожелавам да си първия от този форум тази година в системата по сметките на колегата и ти пожелавам до година да те последвам! :D

Мерси, колега, но с 5,50 от писмения и 5,80 от устния (БЕЗ ВРЪЗКИ :lol: ) се боря не за първото, а за последното място... но какво да се прави - такъв е животът :wink:

Успех, следващия път - вярвай в себе си и ще успееш!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 22 Юли 2010, 19:15

mishi_83 написа:
kvalificiran1 написа:Колега, от сърце ти пожелавам да си първия от този форум тази година в системата по сметките на колегата и ти пожелавам до година да те последвам! :D

Мерси, колега, но с 5,50 от писмения и 5,80 от устния (БЕЗ ВРЪЗКИ :lol: ) се боря не за първото, а за последното място... но какво да се прави - такъв е животът :wink:

Успех, следващия път - вярвай в себе си и ще успееш!

Човек ти ми стана идол бе!Колко желания си писал и колко са ти оценките от държавните?Какво не ти достига ?Стия оценки трябваше да си от първите?
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 22 Юли 2010, 19:23

kvalificiran1 написа:Колко желания си писал и колко са ти оценките от държавните?Какво не ти достига ?Стия оценки трябваше да си от първите?

Писах всичко... почнах от СГС, СОС, Перник и т.н.....Силистра ми е под номер 16.

На държавните имам 4,67...демек и аз го изд*хах като повечето от вас, защото ме изпревариха тези с шестиците от държавните :lol:

Но не съжалявам за нищо и те съветвам и ти да направиш същото - смело напред и да знаеш, че няма невъзможни неща :wink:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 22 Юли 2010, 19:25

mishi_83 написа:
kvalificiran1 написа:Колко желания си писал и колко са ти оценките от държавните?Какво не ти достига ?Стия оценки трябваше да си от първите?

Писах всичко... почнах от СГС, СОС, Перник и т.н.....Силистра ми е под номер 16.

На държавните имам 4,67...демек и аз го изд*хах като повечето от вас, защото ме изпревариха тези с шестиците от държавните :lol:

Но не съжалявам за нищо и те съветвам и ти да направиш същото - смело напред и да знаеш, че няма невъзможни неща :wink:

Братко мой аз те съветвам догодина като няма от държавните да ги сцепим! :mrgreen: :D а иначе бачкаш ли нещо по специалността?
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 22 Юли 2010, 19:33

kvalificiran1 написа:Братко мой аз те съветвам догодина като няма от държавните да ги сцепим! :mrgreen: :D а иначе бачкаш ли нещо по специалността?

:lol: :lol: :lol: хахаха ок, но не знам дали ще издържа на това напрежение още веднъж...в момента не работя по специалността си, но ходя често в съда и пиша много съдебни актове, което явно ми помогна доста.

Иначе спечелих конкурс за съдебен помощник в САС, така че ако тук не стане нищо - от септември съм там :D

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот contralegem » 22 Юли 2010, 19:47

Пак мерси! :D То първият път е напрежението - след това по-лесно минава.

Значи те назначават в САС? Аз заемам същата длъжност в СОС (сега съм в майчинство, де) Попадали са ми няколко САС-ки дела - мога да те уверя, че са интересни, обемни и сложни. Въобще готина е работата, на мен сега много липсва.
contralegem
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 22 Юли 2010, 19:51

contralegem написа:Пак мерси! :D То първият път е напрежението - след това по-лесно минава.

Значи те назначават в САС? Аз заемам същата длъжност в СОС (сега съм в майчинство, де) Попадали са ми няколко САС-ки дела - мога да те уверя, че са интересни, обемни и сложни. Въобще готина е работата, на мен сега много липсва.

Еееее супер... значи ще се видим там, след като не ни искат за съдии :lol: :lol: :lol:
Винаги съм казвал (от лични наблюдания), че в СОС и САП са най-добрите магистрати, така че от тях ще научиш много неща. Надявам се и аз де в САС (ще ти бъда въззивна инстанция :lol: ....шегувам се ).

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот estaverg » 22 Юли 2010, 20:04

nicki_iliev написа:има на страницата на ВСС оценки от устния за съдии!!!

Колега nicki_iliev, не ми е ясно от къде се снабдихте със списъка, с оценките, в който фигурират ЕГН-тата на кандидатите, след като в сайта на ВСС в нито един от досега публикуваните такива, няма ЕГН-та :idea: :?:
estaverg
Нов потребител

Мнениеот contralegem » 22 Юли 2010, 20:46

Еееее супер... значи ще се видим там, след като не ни искат за съдии :lol: :lol: :lol:

Да, догодина дори вашта група и нашта група може да си спретнем една обща кръжочна подготовка...Но щом те влече към Силистра, дерзай и успех! (Покрай форума миналата година се запознах с колегата, която се класира тогава за Силистра и дава добри отзиви за работата там)
contralegem
Потребител

Мнениеот vsetaja » 22 Юли 2010, 21:53

И на мен ми е интересно от къде колегата има информация с ЕГН-тата? Освен че е лична информация, ЕГН-тата са присъствали единствено в оригиналния протокол. Ако някой друг го има, да каже къде го раздават :wink: , че и аз да си взема един за спомен?
vsetaja
Нов потребител

Мнениеот iwan123 » 22 Юли 2010, 22:08

Аз лично бях в 4-та комисия. Убедих се че имаше изключително добре подготвени колеги - не знам какви оценки са изкарали.
Но ми направи впечатление че има хора участващи на " магия "!
Как изобщо някой който претендира да ставя прокурор и се има за юрист, не може да има нужният изказ - дар слово от юридическа гледна точка.
Да не говорим, че има и хора които изобщо нямат нерви за тази работа - гълтат си езика в момента когато комисията им задава въпроси. Моят съвет за такъв тип юристи е изобщо да не се явяват на изпита, защото стават за смях, а комисия някой ги заби като пирон в кисело мляко направо.
Как такива юристи ще се явяват като прокурори по дела в съдебна зала - не ми го побира главата! Ако им се случи да попаднат някакви новоизлюпени прокурорчета с лабилна психика на някой " стари вълци " адвокати - направо ще ги разкъсат! Това поне съм го виждал доста пъти на живо!
Може би преди магистратските изпити трябва да се минават на тестове за психическа устоичвост и да се отсяват лабилните...
На печелившите - честито!
iwan123
Нов потребител

Мнениеот vsetaja » 22 Юли 2010, 22:16

Блаженни са вярващите, но честито на тези, които трябва!
vsetaja
Нов потребител

Мнениеот igli4ka66 » 22 Юли 2010, 22:51

Я,вярно!Откъде се взе този списък с ЕГН-тата?Не ги бях забелязала...
igli4ka66
Потребител

Мнениеот RinTimTim » 22 Юли 2010, 23:21

mishi_83 написа:Мерси, колега, но с 5,50 от писмения и 5,80 от устния (БЕЗ ВРЪЗКИ :lol: ) се боря не за първото, а за последното място... но какво да се прави - такъв е животът

Пак БЕЗ ВРЪЗКИ, за съвсем малко щеше да имаш и 6.00 на писмения, ако беше съобразил онова за пострадалия/обвиняем в едно и също производство :D

Дано направят времето за "младши" пак само две години и трябва да имаш предвид, че след тия две години ще има реална възможност да те командироват или дори преместят, ако искаш натоварен район.

contralegem, успех следващия път, само не се отказвай, ако наистина искаш да работиш това.
RinTimTim
Потребител

Мнениеот mibora » 23 Юли 2010, 08:08

Желателно е този, който е публикувал лични данни, да ги изтрие или модератора да свърши тази работа!
"Казаното отлита,
написаното остава"

С уважение:
Е.И.
mibora
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 23 Юли 2010, 08:15

RinTimTim написа:Пак БЕЗ ВРЪЗКИ, за съвсем малко щеше да имаш и 6.00 на писмения, ако беше съобразил онова за пострадалия/обвиняем в едно и също производство :D

Аааа, колега, аз продължавам да си държа на моето и смятам, че е възможно :lol: :lol: :lol:

П.П. Единият от проверяващите ми е писал 6,00 - явно е споделил мнението ми, за разлика от другия де :mrgreen:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот 1968 » 23 Юли 2010, 08:51

В списъка виждам едно момче, което много добре познавам -и него и работата му.Яви се без да ползва никакви връзки, защото просто ги няма :D , само четене и помощ с акъл и насоки от нас, магистратите.Оценките му са 5,5 и 5,5.Та това е постигнато само с труд и нищо друго.Браво на него. :D
1968
Потребител

Мнениеот ozzo_123 » 23 Юли 2010, 08:53

Ето, ВСС пак се издъниха!!! От къде са взети списъка с ЕГН-та? УЖАС!!! Господа от ВСС, пак ли?????
ozzo_123
Младши потребител

Мнениеот portokal » 23 Юли 2010, 09:04

Как изобщо някой който претендира да ставя прокурор и се има за юрист, не може да има нужният изказ - дар слово от юридическа гледна точка.
Да не говорим, че има и хора които изобщо нямат нерви за тази работа - гълтат си езика в момента когато комисията им задава въпроси. Моят съвет за такъв тип юристи е изобщо да не се явяват на изпита, защото стават за смях, а комисия някой ги заби като пирон в кисело мляко направо.

Аз също съм от тези, които нямат "дар слово" и си гълтат езика, но си позволяват да се имат за юристи. Добре, че не съм ти послушала съвета. :D Станах младши съдия от четвърти опит (четири опита е кажи-речи "вечен кандидат", нали 8)).
Успех на Миши, Контралегем, както и - по-нататък - на Великова и всички, които не са отличници от държавните изпити, както и на всички адресати на насмешливи подмятания от страна на всякакви високомерни гении. 8)
С последното изречение нямам предвид само автора на горния цитат, да не ми се обиди нещо. Дори нямам предвид предимно него. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот 1968 » 23 Юли 2010, 10:01

mishi_83 написа:
RinTimTim написа:Пак БЕЗ ВРЪЗКИ, за съвсем малко щеше да имаш и 6.00 на писмения, ако беше съобразил онова за пострадалия/обвиняем в едно и също производство :D

Аааа, колега, аз продължавам да си държа на моето и смятам, че е възможно :lol: :lol: :lol:

П.П. Единият от проверяващите ми е писал 6,00 - явно е споделил мнението ми, за разлика от другия де :mrgreen:

Имаше един вариант при ПТП-тата, и някои други непредпазриви но преди 2006 г. :D .Сега с чл.74 ал.3 от "новия" НПК тази възможност отпадна.
1968
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити