начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Предизвестие за прекратяване на договор от работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Предизвестие за прекратяване на договор от работодател

Мнениеот vanila_ce » 17 Юни 2010, 14:05

Я си намерете адвокат!С риск да си навлека нечий гняв искам да ви"светна",че щом не сте се подписвали на ведомости,може да излезе,че и заплати не сте получавали въобще.Другото е черна каса.А да видим как ще извадят тетрадката в съда:)
vanila_ce
Потребител

Мнениеот xaoc1973 » 17 Юни 2010, 16:51

vanila_ce написа:Я си намерете адвокат!С риск да си навлека нечий гняв искам да ви"светна",че щом не сте се подписвали на ведомости,може да излезе,че и заплати не сте получавали въобще.Другото е черна каса.А да видим как ще извадят тетрадката в съда:)

Единствено правилното решение. При тази каша, която описвате, не можете да получите тук точен отговор. Нужно е на място да се пипне. И по-бързо!
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот tomato » 23 Юни 2010, 13:52

днес ходих да се оправям с фирмата. предизвестието съм го подписал, но заповедта за прекратяване не съм.
В нея не са ми начислили отпуските, които имам да вземам, затова не съм я и подписал.Казаха ми че няма значение за парите и че до 5 дни от датата на пректратяване - 19.06.2010 трябва да подпиша заповедта и да ми оформят труд.книжка. демек подписвай заповедта, а парите за отпуска си ги търси отделно...вярно ли е това?
а не са ми писали отпуска - имам право на 20 дни по следните причини:
бях получил пари за 10 дни отпуска, която ми ставаше общо 30 дни. един колега обаче не беше взел хич и се обадил да пита ръководителя ни защо аз получавам трета, а той нито една. тогава ръководителя каза да дам парите на него и че той ще оправи документацията.
да, ама не. още се води че аз съм ги взел и затова не ми дават едната. уж ръководителя ще оправи нещата за нея.
другата ми я писали май месец, а заповедта за прекратяване е от 19.юни - заплата за май ще вземем някъде юли месец най-рано. така че и тазиотпуска ми я водят по документи че съм я получил. това дали е така ще разбера като ми платят всички пари - обещаха за май и юни + отпуските сега на един път да ни ги платят - евентуално юли месец.
знам че ставам досаден - ама изпускам ли срокове за прекратяване на договора ми и стаж в труд.книжка или няма срок. а за парите за отпуска кво да правя?
tomato
Младши потребител

Мнениеот kazimirc4 » 24 Юни 2010, 01:05

Уведомете писмено работодателя си/писмо с обратна разписка/, че ще търсите чрез съществуващите инстанции/ИТ и съд/незаплатените по законов ред/ по ведомост/трудови възнаграждения ако незабавно не получите дължимите суми за отпуск. Нека избират кое е по-изгодно за тях. Както по-горе беше казано - да видим как ще извадят тетрадката за изплатените суми пред държавните органи. Не се бавете. Успех! Позицията, видно от ред съдебни решения е печеливша!
kazimirc4
Потребител

Мнениеот tomato » 26 Юли 2010, 15:46

искам да благодаря на всички за съдействието. от Вас получих кураж, съвети и въобще много ми помогнахте.
БЛАГОДАРЯ.
какво се случи накратко - платиха ми отпуските, оправиха ми трудовата книжка както трябва, до Бюрото по Труда не стигнах защото веднага почнах работа в друга фирма.
от тази останаха да получавам малко парички за 20 дена юни месец, уж август ще ни ги дават някога но сумата не е сериозна така че ще почакам за нея.
най важното се уреди.
благодарения на форума и съветите ви си потърсих и отстоявах правата, с малко скандали си получих моето.май в нашата държава нещата така трябва да стават.
БЛАГОДАРЯ :D
tomato
Младши потребител

Мнениеот kazimirc4 » 26 Юли 2010, 18:23

Радвам се за Вас и за постигнатото с помощта на форума.Де всички да имаха Вашата "лека" ръка.Както беше името на един много стар сериал-"Без борба няма победа". Амин. :)
kazimirc4
Потребител

Предишна

Назад към Трудово право