начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Кой каква част притежава?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой каква част притежава?

Мнениеот ferdim » 30 Юли 2010, 14:34

Т.Т. има две деца от първи брак, има втора жена А.Т., която също има две деца от първи брак. Те двамата нямат общи деца. Т.Т. има апартамент, който е придобит след като се е оженил за тази въпросна втора жена. Нотариалният акт е издаден на Т.Т. и в него пише следното "Нотариален акт за собственост върху жилище , дадено като обезщетение срещу отчужден недвижим имот за мероприятията по Закона за териториално и селищно устройство" и по-нататък "Цената на дадения като обезщетение имот се покрива от припадащата се сума срещу отчуждения недвижим имот и собствени средства на получаващия обезщетението в общ размер на 3275 лева и разрешен заем от ДСК в размер на 6000лв., които се изплаща при условията на Наредбата за продажба и замяна на държавни жилища в срок от 25 години чрез равни месечни вноски включващи 2 % годишна лихва."
По хронология:
А.Т. умира.
Т.Т. дарява 4/6 ид. ч. от апартамента на лицето Х, което му е внучка.
Т.Т. също умира.
Въпросът ми е кой каква част притежава след смъртта и на двамата съпрузи?
Много се надявам да ме ориентирате. Случаят е действителен!
ferdim
Нов потребител

Re: Кой каква част притежава?

Мнениеот Melly » 31 Юли 2010, 13:03

ferdim написа:Т.Т. има две деца от първи брак, има втора жена А.Т., която също има две деца от първи брак. Те двамата нямат общи деца. Т.Т. има апартамент, който е придобит след като се е оженил за тази въпросна втора жена. Нотариалният акт е издаден на Т.Т. и в него пише следното "Нотариален акт за собственост върху жилище , дадено като обезщетение срещу отчужден недвижим имот за мероприятията по Закона за териториално и селищно устройство" и по-нататък "Цената на дадения като обезщетение имот се покрива от припадащата се сума срещу отчуждения недвижим имот и собствени средства на получаващия обезщетението в общ размер на 3275 лева и разрешен заем от ДСК в размер на 6000лв., които се изплаща при условията на Наредбата за продажба и замяна на държавни жилища в срок от 25 години чрез равни месечни вноски включващи 2 % годишна лихва."
По хронология:
А.Т. умира.
Т.Т. дарява 4/6 ид. ч. от апартамента на лицето Х, което му е внучка.
Т.Т. също умира.
Въпросът ми е кой каква част притежава след смъртта и на двамата съпрузи?
Много се надявам да ме ориентирате. Случаят е действителен!

Предолагам, че очаквате да получите точен отговор, нали така?

Вариант Първи:
Такъв ще получите от съда по местонахождение на недвжимия имот.

Вариант Втори:
Консултирайте се с минимум двама адвоката, като им представите всички документи, касаещи собствеостта и легитимацията на правоимщите лица.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот tessa » 02 Авг 2010, 15:48

:)
При тази информация, въпросът, който е зададен "Кой каква част притежава?" звучи като "Два басейна се пълнят за час и половина от тръба цол и половина. Колко ябълки има в прасковената градина, ако всяка година прасковите раждат с три череши повече?" :wink:

На тази информация давам ориентировъчен отговор - лицето Х притежава 4/6 ид.ч., а децата на А.Т. по 1/6 ид.ч.
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот Melly » 02 Авг 2010, 15:49

:lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба