начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Болничен

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Болничен

Мнениеот antonowa » 18 Авг 2010, 13:41

Моля, помогнете!
Излязох в болничен, 7 дни. Когато се обадих на работодателят ми, той каза, че не ми вярва и иска да ме заведе при негов специалист, за да ме прегледа и да потвърди диагнозата. Щял и да ми проверява болничния дали бил истински. Казах, му че е истински, какъвто си е в действителност, но той упорото настоява да ме води на лекар. Има ли това право, кое му го дава и длъжна ли съм да отида при специалист на фирмата?
Моля помогнете, защото не знам какво да правя и дали имам право да му откажа.
Предварително благодаря.
antonowa
Нов потребител

Re: Болничен

Мнениеот antonowa » 18 Авг 2010, 14:49

Моля, помогнете ми, за да знам как да реагирам
antonowa
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 18 Авг 2010, 16:04

Е ако наистина сте бил/а болна какъв е проблемът да се провери това отново?
Явно нещо Ви притеснява ... :twisted:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот antonowa » 18 Авг 2010, 16:28

Попринцип нищо не ме притеснява, освен шефа ми, който иска да ме вдигне от леглото с 39 градуса температура и да ме води при напълно непознат лекар заради проблеми с доверието. Искам да знам правата си и ако по този начин той ги нарушава няма да му е за първи път.
antonowa
Нов потребител

Мнениеот kazimirc4 » 18 Авг 2010, 17:17

Моля, изчетете написаното на адрес:http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=1060&sectionid=6&id=00003 - то ще Ви ориентира в ситуацията по оспорването/обжалването на болничен лист и по правата Ви!
kazimirc4
Потребител

Мнениеот antonowa » 18 Авг 2010, 17:23

Много Ви благодаря за бързата реакция.
antonowa
Нов потребител

Назад към Трудово право