начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Molba za cuvet

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Molba za cuvet

Мнениеот Eli » 11 Яну 2002, 13:48

Dobur den uvazhaemi gospoda / dami, Bulgarka sum, zhiveeshta i raboteshta v chuzhbina ot 20 godini. Imam dvoino podanstvo. Predi dve godini maika mi pochina i nasledih idealni chasti ot magazini koito se davat pod naem, kakto i advokatka koiato gi upravliava. Imam nepriatnoto chuvctvo che ne zialata mi danuchna i nasledstvena dokumentazia e v red, vupreki che advokatkata mi me uveriava che e. Tia ima generalno pulnomoshtno ot mene, kakto i ot drugite naslednizi, povecheto ot koito sa v chuzhbina, no niamame dogovor c neia. Tia si opredelia honorara i si go vsima. Kogato iskam informazia obiknovenno ne ia namiram. Kak moga da se usvedomia: Po koi paragrafi i zakoni sledva da plashtam danuzi ? Na red li sa nasledctvenite mi dokumenti ? Kakvi sa Priblizitelnite zeni za upravlenie na imoti i izgotviane na danuchni deklarazii C mnogo predvaritelni blagodarnosti Adresa mi Elisaveta.Berger@roche.com
Eli

RE: Molba za cuvet

Мнениеот Кларк Кент » 12 Яну 2002, 12:41

В писмото Ви няма достатъчно информация, поради което отговорът ми може да не е достатъчно изчерпателен.Данъците на физическите лица в Република България се заплащат възоснова на Закон за облагане данъците на физическите лица /ЗОДФЛ/ обнародван в Държавен вестник брой 118/97 год. с последно изменение в ДВ. бр.111/99 год. в чл.7 и 8 от Закона се прави разграничение между местни и чуждестранни физически лица. Възможно е с държавата, в която живеете, РБ да има спогодба за избягване на двойното данъчно облагане, поради което не е изключено да можете да заплащате данъци върху доходите от имотите, които получавате тук в страната, в която живеете.По този закон ще заплащате данъци само ако реализирате доходи от имотите си тук.За недвижимите имоти, данъци се заплащат възоснова на Закона за местните данъци и такси публикуван в ДВ бр.117/97 г. с последно изменение в ДВ бр.34/2000 г.Ще отнеме много място и време за да ви посоча точните членове от Законите, по които следва да стане това, а и информацията за вида на имотите и броя на съсобствениците, която е в писмото Ви не е достатъчна.По същият начин стоят нещата и с наследствените Ви документи. Вие не давате информация с какви документи разполагате в настоящият момент.Колкото до цени за изготвяне на данъчни декларации, горната услуга е безплатна във всяка данъчна служба.Ако се обърнете към адвокат, цената би била по договаряне.Относно цените за управление на имоти нямам представа, вероятно ще зависи от стойността на имота и извличаните от него доходи, като е нормално да се получават около 10 % от тази стойност, но наистина всичко зависи от договарянето.Ако нямате доверие в упълномощеният от Вас адвокат, можете да оттеглите пълномощното си, като ви препоръчвам да направите това под формата на нотариална покана и след това да упълномощите друг адвокат, който да защитава интересите Ви.Ако желаете по- конкретни сведения, дайте повече информация за местонахождението на имотите, броя и вида на наследниците и начина, по който се стопанисват имотите / отдадени ли са под наем или не/.
Кларк Кент

RE: RE: Molba za cuvet

Мнениеот Eli » 21 Яну 2002, 18:08

Uvajaemi G-n Kent, blagodaria vi mnogo za otgovora, koito vupreki malkoto informazia ot moia strana e mnogo zadovoliavasht. Moga li da vi pisha lichno? Ne bix iskala da publikuvam poveche informazia. C mnogo blagodarnost Eli
Eli

RE: RE: RE: Molba za cuvet

Мнениеот Кларк Кент » 22 Яну 2002, 00:26

Разбира се. e-meil gospodinov@lex.bg , но имайте предвид, че данъчното право не е сред силните ми страни. Ще се опитам да Ви помогна, доколкото е по силите ми и откровенно ще ви пиша какво не знам.
Кларк Кент

Назад към Данъчно право