начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот stefania84 » 04 Окт 2010, 12:10

Искам да попитам колегата mishi_83, след като вече е встъпил в съответния съд, ще трябва ли да ходи на работа до започване на обучението в НИП?
Благодаря предварително!
stefania84
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 04 Окт 2010, 12:12

georgiev_sfbg написа:...Бруто е! ...Мдааа! :wink:

Бруто, нето....все тая - предполагам, че повечето колеги не са избрали тази професия заради парите (колкото и тривиално да звучи) :wink:

На спечелилите - още веднъж честито и успешна кариера :)
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 04 Окт 2010, 12:13

stefania84 написа:Искам да попитам колегата mishi_83, след като вече е встъпил в съответния съд, ще трябва ли да ходи на работа до започване на обучението в НИП?
Благодаря предварително!

Колега, ще ти отговоря на лични. Пиши ми като си ги включиш :wink:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот stefania84 » 04 Окт 2010, 12:27

Включих ги!
stefania84
Нов потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 12:57

Поздравления и от мен!

На заседанието на 06.10 ВСС ще определи дата на която всички ще се съберем - официално - 90 човека - ако всеки носи шишенце....паметно ще да е !
bluelake
Младши потребител

Мнениеот mishi_83 » 04 Окт 2010, 13:04

bluelake написа:Поздравления и от мен!

На заседанието на 06.10 ВСС ще определи дата на която всички ще се съберем - официално - 90 човека - ако всеки носи шишенце....паметно ще да е !

Много добра идея. Може да си организираме някакво неофициално събиране след това, за да се опознаем :lol:

П.П. Прокурорите от Благоевград и Търговище ще бъдат вербувани за каузата лично от мен - поемам ангажимента :lol:

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 04 Окт 2010, 13:09

stefania84 написа:...след като вече е встъпил в съответния съд, ще трябва ли да ходи на работа до започване на обучението в НИП?
Благодаря предварително!

...Мдаа! ...Естествено! ...Да не получавате "възнаграждение", за да си стоите в къщи?! Изображение
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 15:29

mishi_83 написа:
bluelake написа:Поздравления и от мен!

Много добра идея. Може да си организираме някакво неофициално събиране след това, за да се опознаем :lol:

П.П. Прокурорите от Благоевград и Търговище ще бъдат вербувани за каузата лично от мен - поемам ангажимента :lol:

В този смисъл, нека всички съфорумци, които споделят идеята да изразим желание и да се организираме след официалното откриване, за събиране - все пак голяма част от нас преживяват тези конкурси близо 10 месеца...други пък сме се включили на по-късен етап....но вярвам винаги водещото при всички постове е била добронамереността и колегиалността и т.н - вярвам, че за в бъдеще те ще прераснат в още по-задълбочена форма на интеграция и уважение!
bluelake
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Окт 2010, 15:44

Аз съм твърдо "за" идеята. Всъщност ще е престъпление с висока степен на обществена опасност да не полеем успеха си :D На 14.10 мисля да встъпвам в длъжност . Това със заплатата е вярно. Толкова е в момента. Включително и по време на обучението
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Окт 2010, 15:46

Нека си пожелаем успешна кариера а на всички колеги, които не успяха тази година, успех на следващия конкурс
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Окт 2010, 15:53

Мислех отново да благодаря на колегите, които се отказаха от прокурорския и така постъпиха много благородно, но стига само тук сме им благодарили. Мисля, че трябва да направим това на маса. Така ,че Димо Колев да се стяга в кръста :D А най-новото попълнение в РП- Плевен как ще черпи мен и Румен Николов просто не знам :D
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот lawyers1 » 04 Окт 2010, 16:32

bobi_vasilev написа:Мислех отново да благодаря на колегите, които се отказаха от прокурорския и така постъпиха много благородно, но стига само тук сме им благодарили. Мисля, че трябва да направим това на маса. Така ,че Димо Колев да се стяга в кръста :D А най-новото попълнение в РП- Плевен как ще черпи мен и Румен Николов просто не знам :D

Идеята на новото попълнение на прокуратурата от града на люляците хич не е лоша :) Само че за съжаление мен няма кой да ме черпи. Напротив, ако има как, някои ще ме линчуват....Но както и да е. Наздраве колеги!
lawyers1
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 16:47

lawyers1 написа:
bobi_vasilev написа:Мислех отново да благодаря на колегите, които се отказаха от прокурорския и така постъпиха много благородно, но стига само тук сме им благодарили. Мисля, че трябва да направим това на маса. Така ,че Димо Колев да се стяга в кръста :D А най-новото попълнение в РП- Плевен как ще черпи мен и Румен Николов просто не знам :D

Идеята на новото попълнение на прокуратурата от града на люляците хич не е лоша :) Само че за съжаление мен няма кой да ме черпи. Напротив, ако има как, някои ще ме линчуват....Но както и да е. Наздраве колеги!

Колега, жив, умрял - не пускайте кокала... :wink:
bluelake
Младши потребител

Мнениеот heavymetal » 04 Окт 2010, 18:53

Поздравления на всички назначени колеги. Пожелавам само успехи.
Идеята за събиране е много добра, защото повечето от нас има кого да почерпят, така че, до скоро...!

Моля, ако някой получи в петък информация относно евентуалното наличие или липса на жалби на решението на ВСС в седемдневния срок, да сподели.
heavymetal
Младши потребител

Мнениеот heavymetal » 04 Окт 2010, 19:02

Поздравления, колега Езекиева.
Изисква се нещо повече от ум и знания, за да постъпи човек като Вас, защото може и подаването на заявление да е естествена и нормална постъпка, но е важно човек да осъзнава това и реално да го направи. Адмирации!
Поздравления и за останалите колеги - младши съдии.
heavymetal
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 20:05

Имаме принципно съгласие - така, че предлагам след 06.10. да се започне организация на мероприятието - или поне концептуална организация :D
bluelake
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 04 Окт 2010, 20:17

bluelake написа:Имаме принципно съгласие - така, че предлагам след 06.10. да се започне организация на мероприятието - или поне концептуална организация :D

...Точно така! :wink: ...И които не "носят" на алкохол, ще започнат кариерата си - с "летящ старт"(!) :mrgreen: ...като създадат допълнителна работа на ВСС (в частност - на Комисията по дисциплинарни производства към ВСС), на органите на МВР, а вероятно и на "четвъртата независима власт" - медиите!
...И в допълнение - няма да са нито първите, нито последните (практиката, го е доказала)!

Изображение
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот bluelake » 04 Окт 2010, 20:52

georgiev_sfbg написа:
bluelake написа:Имаме принципно съгласие - така, че предлагам след 06.10. да се започне организация на мероприятието - или поне концептуална организация :D

...Точно така! :wink: ...И които не "носят" на алкохол, ще започнат кариерата си - с "летящ старт"(!) :mrgreen: ...като създадат допълнителна работа на ВСС (в частност - на Комисията по дисциплинарни производства към ВСС), на органите на МВР, а вероятно и на "четвъртата независима власт" - медиите!
...И в допълнение - няма да са нито първите, нито последните (практиката, го е доказала)!

Изображение

Жорка, за голи помисли отговорност няма...всичко е на концептуално ниво :wink:

Иначе за пореден път се изхождаш "на място"... :roll: :lol: :shock:
bluelake
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 04 Окт 2010, 21:03

bluelake написа:Жорка, за голи помисли отговорност няма...всичко е на концептуално ниво :wink:

Иначе за пореден път се изхождаш "на място"... :roll: :lol: :shock:

:idea: ...Относно "изхождането" - други са под наблюдение :arrow: "тепърва" и "концептуално"! :wink:

Изображение
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот heavymetal » 05 Окт 2010, 00:35

Празнуването ще започне още в събота на концерта на Scorpions!
heavymetal
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити