Моля Ви първо да си прочете закона, и ако не разбирате от определен казус, поставете тук за мнение, а не просто така, като малките деца.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Хубав ден.
|
|
cholacova написа:Моля да ми помогнете. Домоуправител съм в нашият вход. Никой не желае да участва в управителния съвет. Може ли да има само управител? Благодаря предварително!
toni_sf написа:... как би постъпил и как би офертирал това запитване;Здравейте,
Моля да ми изпратите индикативна оферта за поддръжка на жилищна сграда в Студентски град, 62 апартамента, 12 етажа, подземен паркинг прилежащи зелени площи.
Офертата трябва да включва и портиер - опция за 12 и 24 часа.
georgiev_sfbg написа:toni_sf написа:... как би постъпил и как би офертирал това запитване;Здравейте,
Моля да ми изпратите индикативна оферта за поддръжка на жилищна сграда в Студентски град, 62 апартамента, 12 етажа, подземен паркинг прилежащи зелени площи.
Офертата трябва да включва и портиер - опция за 12 и 24 часа.
Осигурен портиер за 12 ч./денонощие = мин. 1000 лв./месец;
Осигурен портиер - денонощно = мин. 2000 лв./месец;
Чистачка, която да почиства 2 пъти седмично (и подземния паркинг) = мин. 300 лв./месец (в т.ч. и консумативите);
Градинар, който 2 пъти седмично, да се грижи за зелените и прилежащите площи = мин. 300 лв./месец (в т.ч. и консумативите);
Договор за 1 или 2 години, с клауза - за предоговаряне и актуализиране на възнагражденията на всеки 6 месеца.
П.П. Това, е най-общо казано и на кратко. Ако искаш, да ти се състави Оферта и Договор (макар и примерни)...няма проблем, но срещу съотв. възнаграждение! 8
)
toni_sf написа:Вие направо обезглавихте живущите там. Аз се чудя как да им спестя разходи и плащания в тази така наречена криза.
toni_sf написа:до-georgiev_sfbg Нали за това точно и аз намеквам,явно трябва много да се обяснява на някои Управители на ЕС .И как да му обясня ,че дори и да си наеме чистачка за входа е длъжен да и плаща осигуровки и трябва да има трудов договор с нея.Да има разлика една чистачка може да бъде на граждански договор,но един портиер задължитено трябва да е на трудов.
trando58 написа:До toni_sf
Щом държиш и на моето мнение,ще ти го кажа ,но е субективно и обхваща неща които са специфични.Едно е, такава оферта за София,друго е, същата за едно не голямо градче и трето е примерно във Варна или Бургас.Знам,че в София,по принцип разценките и като цяло заплащането е по-високо от другата част на БГ.Затова моето виждане е малко по-друго ,но се доближава и до това на georgiev_sfbg.
Moже би си се стреснал от сумата 2000лв. за 24ч.охрана,но имай предвид,че става дума за четирима портиери! Респективно 1000лв. за двама.Въпреки всичко,лично аз намирам,че точно по това перо ,може да се направят малко икономии.За мене лично е много да се плаща на портиер сумата от 500лв. месечно.Разбира се, ако се наемат охранители от фирма,може дори и повече да излезе.Но при тази криза мисля,че за 350лв. месечно,могат да се намерят пенсионери или трудоустроени лица.Това е по-скоро по-близо до минималната отколкото до средната за страната заплата,но за работа без физически усилия и напрежение за 180ч.средномесечно,горе-долу бива. Така се спестяват 600лв.
По трудно ще е според мен с чистачката, да чистиш 12 ет. блок два пъти седмично,че и подземен паркинг за такъв голям бр.коли,то си е направо изпитание.Много трудно според мен ще се намери за тези пари някой да се навие.
За градинаря не знам,не мога да преценя,не знам колко са големи тревните площи,но тук може да се мисли за вариант за сезонна заетост.
Трудността идва и от големината на ЕС,62 апартамента са много нещо,каква е гаранцията,че всеки месец всички добросъвестно ще вадят по около 40лв. Няколко да не платят и сиситемата се пробива. По-добре не се занимавай с този случай.А накрая не виждам и от къде ще ти дойде кирията за тебе?
toni_sf написа:до-georgiev_sfbg Не мисля,че ръся както казваш ,аз съм имал проверки вьв фирмата точно за това ,дали портиера ми е на трудов договор .
toni_sf написа:до-georgiev_sfbg Нали за това точно и аз намеквам,явно трябва много да се обяснява на някои Управители на ЕС .И как да му обясня ,че дори и да си наеме чистачка за входа е длъжен да и плаща осигуровки и трябва да има трудов договор с нея. ...
toni_sf написа:...Да има разлика една чистачка може да бъде на граждански договор,но един портиер задължитено трябва да е на трудов.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта