начало

Правната комисия не забрани на ВСС с изтекъл мандат да избира тримата големи, но прекрати избора на Сарафов Правната комисия не забрани на ВСС с изтекъл мандат да избира тримата големи, но прекрати избора на Сарафов

Осъден от топлофикация

Осъден от топлофикация

Мнениеот elvirapop » 06 Яну 2011, 13:09

Здравейте,

Имам нужда от помощ/съвет във връзка с изпълнително дело срещу баща ми.
Случаят е следният:

С изпълнителен лист от 03.06.2002год баща ми е осъден от Топлофикация да заплати сумата от 1256лв плюс съдебни разноски и лихви. Баща ми (74год) по никакъв начин не е уведомен за наличието на такова дело и сега 8 години и половина по-късно (декември 2010) получава Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ за горепосочената сума плюс близо още 1000лв лихви, разноски на ЧСИ и съдебни такси.Също така му е наложен запор върхо пенсията и заплатата в детската градина, в която той работи по няколко часа дневно).

Странното обаче в целия случай е, че всички задължения по абонтания номер , включително лихви и наказателни такси лично аз погасих на 06.11.2006год след покупко-продажба на недвижимия имот за да може новия собственик да си прехвърли партидата. Пазя касовата ролка(бележка), в която се вижда че всичко до момента на прехвърляне на партидата( 11.2006г) е погасено, а на бележката има и сума подобна на тази за която е осъден баща ми. Сега обаче се оказва, че това не било погасено,понеже служителите от касите на топлофикация не виждали сумите при заведени съдебни дела. Е, въпросите съответно са ми :

1)Възмможно ли е въобще всичко това?

2)Как е възможно при цялостно погасвяване на задължения на абонат и прехвърлена партида, стария абонат да не бъде уведомен, че е осъден и че трябва да плаща още някакви суми? Нали именно с цел всичко да се погаси е платено всичко до момента на смяна на титуляра по партидата.

3) Възможно ли е след толкова години Топлофикация едва сега изведнъж да търси тази сума и лихвите и т.н. и да оспорва заплатеното от нас при положение, че вече веднъж сме погасили "ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ" и тогава никой нито е споменал нито е търсил горепосочените суми?

4)Как да постъпим в този случай? Можем ли да оспорваме някоя от тези суми и как?

Предварително благодаря на всеки, който помогне с каквато и да било информация!
elvirapop
Нов потребител

Re: Осъден от топлофикация

Мнениеот rama » 06 Яну 2011, 13:39

Налага Ви се да посетите адвокат и да му покажете документите, с които разполагате. Той ще направи необходимото и ще Ви обясни какъв резултат може да се очаква.
Така, както сте описали случая, ако твърденията Ви са подкрепени с доказателства, имате шанс.
rama
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство