начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Съвет отностно съкращение, от работното място

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет отностно съкращение, от работното място

Мнениеот nevidimiq » 13 Яну 2011, 20:45

Ето какъв е проблема:

Майка ми страда от диабет 2ри тип(на инсулиново лечение е) с 60 % инвалидност(доказано с документ от ТЕЛК)

Майка ми е на 58 г.(остават и още 2 до пенсия)и в момента работи като детска учителка в детска градина.

От отдел "Образование" са пуснали заповед до директора на детската градина да съкрати 2 учителки

(едната вече е съкратена,остава втората)

Преди 4 години съкратиха майка ми, (нищо че имаше документ за инвалидност) но след съдебни дела се доказа,че е съкратена НЕПРАВИЛНО(защото е с заболяване) и се назначи отново на работа.

Сега пак я канят за съкращаване!

Могат ли?

Някакво наказание за директора който е съкратил 2 поредни пъти един и същ човек,не подлежи ли на санкция?

Благодаря предварително.
nevidimiq
Нов потребител

Re: Съвет отностно съкращение, от работното място

Мнениеот REVOLUTION » 13 Яну 2011, 20:50

Не , може пак да я "съкрати".Новото прекратяване на трудовото правоотношение подлежи на контрол за законосъобразност пред съда , ако има нарушения съдът пак ще я възстанови на работа.

П.П.Имам един пример дето така човека се пенсионира след като съдът два пъти отмени уволнението и върна работника на работа. :wink:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 14 Яну 2011, 11:17

REVOLUTION написа:Не , може пак да я "съкрати".

Е що да не може? Може, но е малко по-тегава процедурата, а и не се знае дали изобщо ще се получи ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 14 Яну 2011, 11:20

inspectora написа:

Е що да не може? Може, но е малко по-тегава процедурата, а и не се знае дали изобщо ще се получи ;)

Може разбира се , това съм имал предвид.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 14 Яну 2011, 12:55

REVOLUTION написа:
inspectora написа:

Може разбира се , това съм имал предвид.

Оф .. вярно - заради интервалите преди и след запетаята, съм прочел обратното :lol: /някак си съм "игнорирал" наличието и/
Още един пример какво може една запетая ;)
Съжалявам - грешката /в "прочита"/е моя ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Трудово право