начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Вкарване на личната кола от САЩ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вкарване на личната кола от САЩ

Мнениеот valerko » 13 Яну 2011, 09:55

Не намерих подходящ раздел и затова пускам тука темата.
Та...един френд иска да си докара колата от щатите...искат му около 1200-1300 долара за контейнер, хубаво, обаче тука предполагам дължи мито...така ли е и колко ще бъде...колата е Акура, 205 коня, 2400 см3. Не знам коя година е, не повече от 3-4-5 годишна е. С двойно гражданство е ако има значение...впрочем на него някой му казал, че ако е живял над 5 г. в щатите не дължи мито, което мене лично ме съмнява. Другия вариант е да я вкара на временен внос, та и там ако споделите някое мнение ще е добре, ама там май беше до 6 мес. а след това не знам какво се прави.
valerko
Младши потребител

Re: Вкарване на личната кола от САЩ

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Яну 2011, 21:38

Нашите адвокати са като всичко наше - нищо не знаят, не разбират нито от "ШВАКЕ" нито от каталози.

Не виждам какво ще свърши един адвокат. Те са мързеливи лаици.

Добре, че съм завършил академия, а не факултет по право. Нищо не става от нашите адвокати.

Аз още не съм научил пълен-кратък член. Цинобър много ме подиграваше навремето за това. Граматики носих в службата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Яну 2011, 21:41

Ейййййй, колко сме лоши само..... :D
Последна промяна nk7702n на 15 Май 2011, 17:21, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот valerko » 16 Яну 2011, 14:46

Браво, много ми помогнахте! :twisted:
valerko
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 14 Май 2011, 20:02

Ако автомобила е закупен преди повече от шест месеца, и лицето живее от повече от една година в САЩ, то не дължи мито и ддс. Обаче има разходи като - технотест - 1000лв, промени по автомобила ако на технотеста нещо кажат "нъц" - ако е американски мдоел автомобила 100% я мигачи, фарове и т.н., транспорта - вие си го знаете, но грубо 1500-2500$ - зависи от къде до къде.
Но на мен ми е Х после какво става - с американски номера или може с БГ ?
Ей туй е въпроса.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Покупко-продажба