начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Имам ли право на съсобственост?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право на съсобственост?

Мнениеот nikoafg » 15 Яну 2011, 18:08

Здравейте,
Бих искал да Ви попитам за следния казус.Консултирал съм се с адвокат по следния случай:Сестра ми почина при инцидент заедно с единственото си дете,тя бе разведена и жилището, в което живееше е наследствена собственост получено след техния развод.Въпоросът ми е дали бившият й съпруг,като наследник на детето си,може да наследи изцяло имота,тъй като моят адвокат
ми каза,че той е наследник на цялото й имущество,но пък друг адвокат,които не се занимава точно с имотни дела ми каза,че всъщност той наследява само частта на своя син.
Ако някой от вас даде становището си по този въпрос -ще съм му благодарен!
nikoafg
Младши потребител

Re: Имам ли право на съсобственост?

Мнениеот REVOLUTION » 15 Яну 2011, 18:24

Зависи кой е починал първи.Ако първа е починала майката , а след това сина, бившия съпруг наследява всичко.Ако не е установено кой кога е починал в инцидента се прилага Чл. 10а.ЗН (Нов - ДВ, бр. 117 от 1997 г.) Когато няколко лица са починали и не може да се установи последователността, в която е настъпила смъртта на всеки от тях, се счита, че по-възрастният е починал преди по-младия.

Ако първо е починал сина, а след това майката , вие изцяло наследявате последната(ако няма други наследници).
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Имам ли право на съсобственост?

Мнениеот nikoafg » 17 Яну 2011, 11:52

Благодаря,за изчерпателния отговор по темата навярно е така,защото и други адвокати ми го казаха.Но както казва "Мечо пух"-колкото повече -толкова повече верни отговори :D Чао за сега и много поздрави на заслужилите. :wink:
nikoafg
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба