начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Има ли право работодателят ми...?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли право работодателят ми...?

Мнениеот ani833 » 28 Фев 2011, 10:45

Здравейте, получих писмо с което работодателят ме уведомява, че прекратява дейността си в града където до сега бях на работа. Мести се в друг град и с това писмо иска да му отговоря дали ще се преместя и аз там / 500 км/ или договорът ми ще се счита за прекратен ако откажа?

Има ли право да постъпва така и ако не, кажете какво да направя?
Много благодаря и лека седмица на всеки .
ani833
Младши потребител

Re: Има ли право работодателят ми...?

Мнениеот dessys » 28 Фев 2011, 10:55

Да, има. Може да ви прекрати договора с предизвестие по чл.328, ал.1, т.7, която се отнася за отказ на работника или служителя да последва предприятието или поделението, в което работи, когато то се премества в друго населено място. И сега вие решавате дали искате или не да идете в другото населено място.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право