начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Ревизия

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ревизия

Мнениеот iletovp » 07 Мар 2011, 12:38

Казусът е следният: работих доскоро във фирма, която се занимава с търговия. При напускането ми не се направи ревизия веднага, а около 10 дни след като вече не ходех на работа.
Интересува ме имат ли законово право тази ревизия да се прави не в мое присъствие и дни след като аз вече не се водя на тази работа?
Къде мога да прочета какви са ми правата, защото сега ме карат да плащам липси, а сумата не е малка? И до колко съм задължена?
iletovp
Нов потребител

Re: Ревизия

Мнениеот dessys » 07 Мар 2011, 13:05

Малко са закъснели с ревизията и с търсенето на отговорност от ваша страна. Това е трябвало да стане при напускането ви. Ревизия се прави в присъствието на материално отговорно лице (в случая във ваше присъствие) и задължително при предаване на касата/склада и т.н. (на каквото се прави ревизията). След приключването й се съставя протокол с наличности, който трябва да подпишат всички присъстващи. Аз на ваше място не бих се притеснявала грам.
dessys
Потребител

Мнениеот iletovp » 07 Мар 2011, 13:39

В кой закон мога да прочета за това?
Благодаря за отговора.
Последна промяна iletovp на 07 Мар 2011, 15:16, променена общо 1 път
iletovp
Нов потребител

Мнениеот dessys » 07 Мар 2011, 14:00

:shock: :shock: :shock: В Закон за счетоводството и неговите производни разбира се...
dessys
Потребител

Мнениеот iletovp » 07 Мар 2011, 15:18

Простете, че попитах..
Простете и незнанието ми!
iletovp
Нов потребител

Мнениеот dessys » 07 Мар 2011, 15:25

Няма за какво, просто се учудих, защото предположих, че след като сте го работили това нещо, значи са ви ревизирали поне веднъж. Пък и изразените съмнения в първия пост показва, че все пак поназнайвате нещо.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право