начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Актове за градски транспорт

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Актове за градски транспорт

Мнениеот pastet1989 » 29 Мар 2011, 12:32

Здравейте,

искам да попитам ако ми е съставен акт за нередовен пътник и не съм се подписал на него по силата на какво е валиден този документ. И не мога ли в такъв случай да кажа че не ми е съставян акт, данните ми са взети отнякъде и този документ е съставен без мое знание и т н.?

Освен това искам да питам ако не платя акта колко е давността му и може ли да се сложи запор за сумата му на банкови сметки и заплати.

благодаря предварително
pastet1989
Нов потребител

Re: Актове за градски транспорт

Мнениеот toni_sf » 31 Мар 2011, 09:06

:D Само съвет ще Ви дам ,първо контрольорите в транспорта нямат право да Ви изискват документа за самоличност без присъствието полиция.Ако сте си го дали сам/а ,и са Ви отразени данните в този акт ,не сте длъжна да го подписвате ,но по закон ,те имат право да го подпише свидетел,че отказвате да го подпишете и си е валиден ,следва наказателното постановление и Вие може да обжалвате.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Административно право