начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Връщане на книжка

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на книжка

Мнениеот svetlinn » 20 Апр 2011, 16:04

Здравейте,
Отнета е книжка по чл.171 т.1 от ЗДвП на 21.01.2011г. на 17.02.2011 е връчено НП с което се отнема книжката за 3 месеца.Предвид чл.190 2) [b]Наказанието "лишаване от право да се управлява моторно превозно
средство" тече от датата на изземването на свидетелството за управление.

Въпросът ми е от кога започва да тече наказанието от фактическото отнема или връчването на НП ? не е обжалвано!
svetlinn
Нов потребител

Re: Връщане на книжка

Мнениеот TheOldMan » 20 Апр 2011, 21:40

Почва да тече от деня в който се появите на гишето на КАТ с книжка в ръка и я предадете на служителя на "отговорно пазене" срещу подпис в съответната бумага.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот svetlinn » 20 Апр 2011, 21:48

книжката е отнета за алкохол на място при проверка.след месец е връчено НП
svetlinn
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Апр 2011, 22:08

Поне според моето не много компетентно мнение лишението от право е започнало с отнемането на свидетелството, демек от датата когато са ви хванали. Макар че не е имало НП, което да определя наказанието, вие де факто сте почнали да го изтърпявате предварително. Така че ... 3 месеца след отнемането (демек утре) може да се пробвате да си приберете книжката, би трябвало да ви я дадат.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Административно право