начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

прекратяване на трудов договор по безумен начин

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прекратяване на трудов договор по безумен начин

Мнениеот bohun » 04 Май 2011, 11:28

Здравейте!
Бих искал да Ви представя моята ситуация и ако може да ми помогнете.
На 01.02.2011г. подписах трудов договор - на основание чл. 68, ал.1, т.1 от КТ, а именно срочен с тримесечен изпитателен срок в полза на двете страни. Обаче има и уговорка за тридесет дневно предизвестие в полза на всяка от страните по договора. На 28.03.2011г. ми беше връчено предизвестие за прекратяване на договора на основание (цитирам дословно !!!) "чл. 326 от КТ, във връзка с чл. 328, ал.1, т.2 от КТ" и заповед за прекратяване на трудовия договор на основание чл. 71, ал.1 от КТ. Съгласно заповедта правоотношението се прекратява на 27.04.2011г. При прекратяването на договора в трудовата ми книжка беше записано основание чл. 328, ал.1, т.2, пр.2 от КТ. На същата дата започна работа моят заместник, който е на същата длъжност, със същия код и т.н., т.е де факто няма закриване на щата. Въпросите са ми следните:
1. Срочен ли е договорът или безсрочен с оглед на уговорката за срок на предизвестие?
2. При предявяване на искове по чл. 344, ал.1 т.1-3 от КТ в двумесечен срок от датата на прекратяването на трудовото правоотношение и с оглед на гореизложената фактическа обстановка, какво би било решението на съда според Вас?
Благодаря Ви предварително.
bohun
Нов потребител

Re: прекратяване на трудов договор по безумен начин

Мнениеот fighter » 04 Май 2011, 11:45

Ако договора с вашия заместник е сключен с друга фирма няма да спечелите.
fighter
Потребител

Мнениеот bohun » 04 Май 2011, 12:11

Договорът е сключен между една и съща фирма и моя заместник, респ. фирмата и моята скромна персона, то е ясно, че ако са различни фирми нямам основание да предявя иска.
bohun
Нов потребител

Мнениеот dessys » 04 Май 2011, 12:17

Тоя вашия договор последно как е прекратяван по чл. 71 или по чл. 328, (1), т.2 :shock:
dessys
Потребител

Мнениеот bohun » 04 Май 2011, 12:26

Заповедта за прекратяване е на основание чл. 71, ал.1, а в трудовата ми книжка основанието е закриване на щат!!!! :? Както писах в заглавието - безумие!!!
bohun
Нов потребител

Назад към Трудово право