начало

Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров Съдия Мирослав Петров съобщи за двоен аршин при проверките на прокурор Йордан Петров

въпрос относно регистрация на автомобил в кат

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос относно регистрация на автомобил в кат

Мнениеот hrist0 » 25 Май 2011, 15:08

Здравейте,

Предварително се извинявам, ако това не е правилния раздел, просто видях друга подобна тема тук с отговор и като не намерих точен раздел за моя въпрос го поствам тук. Казуса е следния: Преди повече от година купих на фирмата си автомобил от друга фирма. Понеже нямах цялата сумата, уговорката с продавача беше да му заплатя половината сума и до месец-два другата половина и тогава да прехвърлим автомобила. Фирмата продавач ми издаде фактура и заплатих по нея половината цена. Получих автомобила заедно с големия и малкия талон, ключове и всичко. Като събрах останалата част от парите и се опитах да ги преведа на фирмата продавач, той ми каза, че точно в момента не можел да извърши продажбата защото НАП го проверяло и по-късно научих, че му е наложило запор на активите /в това число и автомобила/. Аз реално вече повече от година си карам автомобил, за който съм платил само половината от цената, но не мога да го заведа като актив във фирмата и да си му начислявам разходите. Въпроса ми е - има ли вариант да се регистрира колата в КАТ само с големия и малкия талон, без да се минава през нотариус? Питам, защото от около 6 месеца продавача вече не си и вдига даже телефона /той е в Пловдив, аз в София/ и нямам никаква връзка с него. Реално също не мога да направя КАСКО и други неща. Мерси предварително на отзовалите се да помогнат.
hrist0
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба