начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

принодително изпалнение от съдя изпалнител за птп

принодително изпалнение от съдя изпалнител за птп

Мнениеот sones79 » 24 Ное 2011, 11:55

Здравеите,преди 10г. мъжът ми прави катастрофа с личния си автомобил в друг автомобил ,в която катастрофа е виновен.Собственикът на пострадалия автомобил има застраховка към "ДЗИ-Общо застраховане" при което мъжът ми е трябвало да плати обещтетенията в размер от 448.39лв.Сега след 10г. получава призовка от съдия изпалнител за дело с запор на заплатата .Сумата която трябва да заплати е в размер на 2085.26лв.Някои може ли да ми каже дали при това полужение няма давност на тези години,и какво мога да направя за да махнат запора.А това му е 2 запор заедин месец,парвия е за задалжения кам ТБИ-кредит.Моля ако някои знае какво да направим нека да ми каже.Благодаря предварително. :(
sones79
Нов потребител

Re: принодително изпалнение от съдя изпалнител за птп

Мнениеот REVOLUTION » 24 Ное 2011, 12:27

Давност има , но тя не се прилага служебно от държавните органи , а само след възражение.Дали давността е изтекла е друг въпрос.Изобщо материята не е лека и затова е препоръчително да си ангажирате адвокат.Ако нямате финансова възможност и отговаряте на условията на ГПК и ЗПП искайте да ви бъде определен "служебен адвокат".

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sones79 » 24 Ное 2011, 14:22

Ок,мерси много. Ще видим какво ще направим
sones79
Нов потребител

Мнениеот gudio » 24 Ное 2011, 14:51

REVOLUTION написа:Ако нямате финансова възможност и отговаряте на условията на ГПК и ЗПП искайте да ви бъде определен "служебен адвокат".

Туй по изпълнително дело :shock: :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Ное 2011, 15:39

gudio написа:
REVOLUTION написа:Ако нямате финансова възможност и отговаряте на условията на ГПК и ЗПП искайте да ви бъде определен "служебен адвокат".

Туй по изпълнително дело :shock: :?:

Какъв е проблема? :shock: :?:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 24 Ное 2011, 15:44

REVOLUTION написа:Какъв е проблема? :shock: :?:

ЗПП - "наказателни, граждански и административни дела", изпълнителните не били от посочения кръг и не съм чул и видял да допуснат правна помощ на длъжник. Чул съм само да са отказали.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Ное 2011, 16:46

gudio написа:
REVOLUTION написа:Какъв е проблема? :shock: :?:

ЗПП - "наказателни, граждански и административни дела", изпълнителните не били от посочения кръг и не съм чул и видял да допуснат правна помощ на длъжник. Чул съм само да са отказали.

Изпълнителните влизат в гражданските-това по аргумент от § 2.ЗПП Правната помощ по граждански дела включва и правна помощ по последващо изпълнително производство, което е започнато в срок една година от влизането в сила на съдебното решение, ако няма промяна в обстоятелствата, които са били налице по време на разглеждането на молбата за правна помощ.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 25 Ное 2011, 18:03

Ама трябва да си имал такава помощ при гражданското дело, а не тепърва да я искаш. Ни стаа бря, ни стаа. Туй то.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Ное 2011, 18:12

gudio написа:Ама трябва да си имал такава помощ при гражданското дело, а не тепърва да я искаш. Ни стаа бря, ни стаа. Туй то.

Добре де дори да не става директно(макар че според мен ще стане) , първо може да иска да му отпуснат по чл.21 т.1 и т.2 и в гражданското дело(ако се прецени , че ще се води)и по т.3.Тъй ще стане. :D :wink:
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство