начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Доп Споразумение към ТД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Доп Споразумение към ТД

Мнениеот barii » 17 Дек 2011, 16:50

Здравейте , имам следното питане :
Работя на безрочен трудов договор от 2006г , кандидатствах за преназначение и ме одобриха в друг отдел на друга дирекция. Обадиха ми се от личен състав да дойда да си подпиша споразумението, за което много се радвам , но ме притеснява дали ще има пак изпитателен срок и евентуално кое да гледам при преподписването ( член , вид на споразумението и т.н ...) за да бъда сигурен че няма по някакъв начин да ме остранят след време ( има такава практика в въпросното предприятие при преназначение или изпитателн срок, макар и рядко )
Остават ми още няколко дена , защото от личен състав ми казаха да си изкарам отпуската и тогава да доида , щял съм да го подпиша с задна дата !
Благодаря ВИ
barii
Младши потребител

Re: Доп Споразумение към ТД

Мнениеот rts » 19 Дек 2011, 17:13

Споразумението за изменение на тр.договор трябва да бъде на основание чл.119 във връзка с чл.67 ал.1 т.1 от КТ - за да бъде за неопределено време. МНОГО Е ВАЖНО ДА БЪДЕ ПО Т.1 , а не по т.2 от чл.67 ал.1 (т.2 е за срочен договор).
Четете внимателно текстовете в споразумението.
rts
Активен потребител

Мнениеот narina » 19 Дек 2011, 17:32

Ако Ви преназначават на друга длъжност - възможно е да има изпитателен срок /по преценка на работодателя/. Ако обаче сте на същата длъжност, не се допуска нов срок на изпитване.
Аватар
narina
Потребител

Мнениеот barii » 19 Дек 2011, 19:37

narina написа:Ако Ви преназначават на друга длъжност - възможно е да има изпитателен срок /по преценка на работодателя/. Ако обаче сте на същата длъжност, не се допуска нов срок на изпитване.

Здравейте , ами на съвсем друга длъжност е и изпитателния срок е неизбежен . Въпросът е ако случаино не го "изкарам" дали ще ме върнат на старото място ?
barii
Младши потребител

Мнениеот barii » 19 Дек 2011, 19:41

rts написа:Споразумението за изменение на тр.договор трябва да бъде на основание чл.119 във връзка с чл.67 ал.1 т.1 от КТ - за да бъде за неопределено време. МНОГО Е ВАЖНО ДА БЪДЕ ПО Т.1 , а не по т.2 от чл.67 ал.1 (т.2 е за срочен договор).
Четете внимателно текстовете в споразумението.

Здравейте , днес ходих( ще го подпиша в сряда) и разбрах че че ТД ми остава а това е просто доп споразумение към него за праназначение . Изпитателния срок е неизбежен след като съм на нова длъжност . Мисля си ако слъчайно не се "справя" с новата длъжност какво ще стане ? ТД в момента ми е безсрочен !
barii
Младши потребител

Мнениеот konik » 20 Дек 2011, 11:09

barii написа: ТД ми остава а това е просто доп споразумение към него за праназначение . Изпитателния срок е неизбежен след като съм на нова длъжност . Мисля си ако слъчайно не се "справя" с новата длъжност какво ще стане ? ТД в момента ми е безсрочен !

Ако работодателят прецени, че не се "справяте" с новата длъжност може да Ви прекрати договора в срока за изпитване. Само при наличието на желание от работодателя биха могли да Ви върнат на старата длъжност.
konik
Младши потребител

Мнениеот barii » 20 Дек 2011, 20:59

Здравейте , ами значи то е същото все едно не съм работил до сега там . Мислех си че щом договорът си остава и е безрочен , предприятието би трябвало да се обвърже по някакъв начин ако евентуално не ги удовлетвовя с новата длъжност
barii
Младши потребител

Назад към Трудово право