начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съкращение

Мнениеот pepinka » 13 Яну 2012, 15:38

Здравейте,със средно образование работя в частна фирма от 17 на една и сащта длъжност.На 09.01.2012 г.управителя на фирмата ми връчва предизвестие за съкращение по чл.328 намаляване обема на работа,на 10.01.2012 пуска обява,че търси нов човек на същтата длъжност само че да е с више образование.Аз мога ли да предявявам пратенции по съдебен ред.Благодаря.
pepinka
Младши потребител

Re: съкращение

Мнениеот аз13 » 13 Яну 2012, 16:12

Намери си адвокат и задължително обжалвай Заповедта за прекратяване на договора ти.
Имаш два месеца срок от датата на връчването на Заповедта.
В тежест на работождателя ти по време на делото е да докаже ,че има намаление на обема на работа.
При всички положения най-малкото Заповедта ти няма да е мотивирана и фактическите основания за уволнението ти няма да са записани в нея /Това е пректиката особено при частите фирми /
Това ти дава шанс и то не малък .Дори да не те остави на работа след като спечелиш делото , защото мисля така, поне ще получиш пари-заплатите ти от датата на незаконното ти уволнение до датата на евентуалното ти второ уволнение.
Бъди сигурна обаче , че дори и да спечелиш делото, и да бъдеш възстановена на работа, ако работодателят ти не те исска , следващият път ще те уволни правилно.
Сама решавай.
Последно -държавни такси по тези спорове няма.Ще платиш само адвокатски хонорар
Успех. :D
аз13
Младши потребител

Мнениеот pepinka » 13 Яну 2012, 18:16

Блгодаря Ви!Надявям се да намеря много добър адвокат и ще докажа,че ние работещите си имаме достойнство и не трябва да позволяваме да се подиграват с нас работодателите.Надявам се наистина да спечеля делото.
pepinka
Младши потребител

Мнениеот sisonka » 13 Яну 2012, 21:38

Здравейте, при мен казуса е следния:
От 14.11.2011 година съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 години.Военнослужеща съм и в поделението имаше реорганизация, при която за мен вече няма място.Казаха ми, че ми прекъсват тази отпуска и ме пускат в разпореждане.Опират се на ЗОВС (Закона за отбраната и въоръжените сили). Според Вас имат ли право те да ми прекъснат отпуска за отглеждане на малко дете.
sisonka
Нов потребител

Назад към Трудово право